Με τη νέα χρονιά αποφασίζουμε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στη ζωή και στον ευατό μας. Ιδέες για να γίνουμε καλύτεροι και πιο χρούμενοι:

*Μαθαίνουμε να αγαπάμε την αλλαγή. Είναι κάτι εντελώς ανθρώπινο και η προσαρμοστικότητα θα μας βοηθήσει να μην μένουμε πίσω.

*Γινόμαστε πιο υπομονετικοί. Η ανυπομονησία σημαίνει πως δεν θέλουμε όντως να κοπιάσουμε μέχρι να δούμε αποτελέσματα.

*Μιλάμε όμορφα, για τον εαυτό μας και για τους άλλους. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους ότι η αρνητικότητα στη διάθεση βρίσκει τρόπο να επηρεάσει και την υγεία μας…

*Μαθαίνουμε να ζητάμε συγγνώμη, και να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι κάνουν λάθη, άλλωστε.

*Μαθαίνουμε, όμως και να συγχωρούμε.

*Δεν το παρακάνουμε. Σε κανένα επίπεδο - συναισθηματικό, από άποψη κούρασης, ακόμα και στο φαγητό.

*Δείχνουμε την αγάπη μας στα άτομα που έχουμε δίπλα μας. Είναι ό,τι πιο σημαντικό (και υπάρχουν και μελέτες που το στηρίζουν αυτό)!

*Βρίσκουμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση, επειδή – κατά βάθος – γνωρίζουμε ότι πάντα μας αξίζει κάτι καλύτερο.

*Γινόμαστε και πάλι παιδιά, έστω για λίγο. Επειδή μερικές φορές, η αθωότητα ενός παιδικού βλέμματος αποκαλύπτει πράγματα που ένας “υπεύθυνος ενήλικας” δεν μπορεί να δει…

*Εστιάζουμε στα καλά νέα. Ειδικά φέτος. Ειδικά μετά από όλα αυτά που έγιναν το 2017.

*Βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εμάς και η οπτική μας γωνία ποτέ δεν θα είναι αρκετή για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στους άλλους.

*Περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας. Και όταν λέμε οικογένεια, εννοούμε την βιολογική, αλλά και εκείνη που διαλέξαμε.

*Διώχνουμε το στρες. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα πράγματα που μας χαλαρώνουν και δημιουργούμε μικρές οάσεις ηρεμίας στην καθημερινότητά μας.

*Δεν κρατάμε κακίες. Η κακία και ο θυμός, μας καταστρέφουν (και μας γεμίζουν με περιττό στρες).

*Σεβόμαστε τις διαφορές. Άλλωστε, αν όλοι οι άνθρωποι ήμασταν ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν βαρετός. Μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε το διαφορετικό, ό,τι και αν είναι αυτό και δεν αρχίζουμε αμέσως να κρίνουμε και να καταγγέλουμε.

*Τρώμε κάθε μέρα πρωινό, για να ξεκινάμε την μέρα μας δυναμικά.

*Ξέρουμε πως πρέπει να τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά, αλλά ας προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ενσωματώνοντας… χρώμα στο πιάτο μας, επειδή στα λαχανικά, χρώμα = βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!

*Βγαίνουμε έξω από το σπίτι – ειδικά τις μέρες που πραγματικά δεν θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι – και μαζεύουμε πολύτιμη βιταμίνη D! 

*Γυμναζόμαστε περισσότερο. Ακόμα και το επιπλέον περπάτημα στην ημέρα μας είναι ικανό να κάνει την διαφορά.

*Κοιμόμαστε. Τέλος πια στα άγρυπνα βράδια, που φέρνουν νωθρά και δύσκολα πρωινά. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα του ύπνου μας, και η υγεία μας θα μας ευχαριστεί!