Μερικές φορές, είναι δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας να κάνει κάτι. Από το να πούμε όχι σε ένα γλυκό, μέχρι να το πάρουμε απόφαση και να σηκωθούμε για γυμναστική, δεν είναι πάντα εύκολο να αντισταθούμε σε πειρασμούς. Κι εκεί είναι που σκεφτόμαστε ότι αν η θέλησή μας ήταν δυνατότερη, θα είχαμε καταφέρει περισσότερα. Πώς θα την δυναμώσουμε, λοιπόν;

Τρεφόμαστε σωστά

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί άψογα. Πρωτεΐνη καλής ποιότητας, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Φροντίστε την διατροφή σας ώστε να είναι ισορροπημένη, και να προσφέρετε στον εγκέφαλό σας όλα τα πολύτιμα στοιχεία που έχει ανάγκη.

Κοιμόμαστε καλά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος. Τόσο απαραίτητος, που η συνεχής του έλλειψη (αλλά και η κακή του ποιότητα) μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την υγεία μας. Η έλλειψη ύπνου έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειάς μας, όπως και αδηφαγικά επεισόδια που αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Διαλογιζόμαστε

Ο διαλογισμός, αν τον έχετε δοκιμάσει και καταλήξατε πως είναι βοηθητικός για εσάς, μπορεί να είναι πολύ δυνατός σας σύμμαχος. Με λίγα λεπτά την ημέρα (και ανά πάσα στιγμή, παντού) μπορείτε να ηρεμήσετε τον εγκέφαλό σας και να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

Γυμναζόμαστε

Η καθιστική ζωή μας σκοτώνει. Και σίγουρα σκοτώνει και το πνεύμα μας, καθώς κολλάμε σε μια ρουτίνα αδράνειας. Έχουμε ανάγκη την γυμναστική τακτικά για να διατηρούμε τον οργανισμό μας, αλλά και τον εγκέφαλό μας, πιο δυνατό από ποτέ.

Δεν πιεζόμαστε

Οι αλλαγές – και ειδικά οι καλές – χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Δεν γίνεται ούτε να θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους (απλά θα μας αγχώσουν περισσότερο), ούτε να απογοητευόμαστε και να τα παρατάμε επειδή τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε από την αρχή.

Παίρνουμε προσεκτικά αποφάσεις

Είναι πολύ εύκολο να πάρουμε απερίσκεπτες, παρορμητικές αποφάσεις, οι οποίες μετά θα μας στοιχίσουν. Είναι σημαντικό, όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια απόφαση, να σκεφτείτε τις πιθανότητες, να δείτε ποια είναι η καλύτερη (και η πιο υγιεινή) επιλογή, και να αισθάνεστε σιγουριά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας