Καθάρισε το μυαλό σου

Κάνε σύντομο διάλειμμα διαλογισμού. Είναι απλό: Κάθισε ήσυχα, κλείσε τα μάτια και επικεντρώσου στην αναπνοή σου. Όταν αποσπαστεί η προσοχή σου, απλά φέρε την προσοχή σου στην αναπνοή σου.

Όταν τελειώσεις, ίσως αισθανθείς πιο θετικός και υπομονετικός. Αυτό ακριβώς χρειάζεται για να κάνεις την ενέργεια της ημέρας σου  θετική και να ξεφύγεις από το άγχος.

Βγες έξω

Βγες έξω για λίγα λεπτά και κάθισε στον ήλιο, ή πάτε λίγο φρέσκο ​​αέρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος έξω μπορεί να σου δώσει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη μνήμη και λιγότερο άγχος. Ακόμα και αν βρίσκεσαι στην πόλη, παρατήρησε τα δέντρα, τα λουλούδια και τα πάρκα. Απόλαυσε τη φύση για να δώσεις στον εαυτό σου ώθηση.

Γέλα

Διάβασε μερικές σελίδες από ένα αστείο βιβλίο, παρακολούθησε ένα κλιπ του αγαπημένου σου κωμικογράφου ή κάλεσε έναν φίλο που σε κάνει πάντα να γελάς. Το γέλιο προφανώς φτιάχνει τη διάθεσή σου, τονώνει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μυς σου. Κάνει τον εγκέφαλό σου να απελευθερώνει περισσότερες ενδορφίνες. Και μπορεί να χαλαρώσει τους μυς και να βοηθήσει το κυκλοφορικό.

Γράψε τα καλά που έχεις

Πάρε ένα στυλό και γράψε μερικά πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Σκέψου τις σχέσεις σου, τα πράγματα που πήγαν καλά και τις θετικές πλευρές της ζωής σου - μεγάλα ή μικρά. Οι άνθρωποι που το κάνουν  αισθάνονται καλύτερα και ενοχλούνται λιγότερο από το άγχος. Και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος.

Συμπόνεσε

Η συμπόνια για τους άλλους τείνει να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Επίλεξε κάποιον: έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας, έναν συνάδελφο ή ακόμα και έναν ξένο. Νοερά στείλε επιθυμία να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς. Αυτή η άσκηση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο ικανοποιημένος με τη δική σου ζωή.

Κάνε μια βόλτα

Μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου και να αντισταθμίσει το άγχος. Η έρευνα δείχνει ότι η επόμενη μεγάλη σου ιδέα θα μπορούσε να είναι μόνο μια βόλτα. Μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργική σκέψη.

Βάλε μουσική

Παίξε μερικά από τα αγαπημένα σου τραγούδια για να χαλαρώσεις και να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Η έρευνα δείχνει ότι η μουσική έχει όλα τα πλεονεκτήματα - μπορεί να μειώσει το άγχος και τον πόνο. Αν θέλεις να χορέψεις, ακόμα καλύτερα.

Κάνε κάτι από τη λίστα σου

Ποιο μικρό έργο έχεις αφήσει πίσω για πάρα πολύ καιρό; Αλλαξε εκείνη την καμένη λάμπα, στείλε το email, κλείσε αυτό το ραντεβού. Η ικανοποίηση του να κάνεις κάτι μικρό μπορεί να σταματήσει το άγχος και να σου δώσει τη δυναμική να αντιμετωπίσεις περισσότερες προκλήσεις.

Συνδέσου

Κάλεσε έναν φίλο για να μιλήσετε, βρες ένα συνάδελφο για καφέ. Η επαφή με άλλους ανθρώπους δημιουργεί κοινωνικές συνδέσεις και παρέχει περισσότερη υποστήριξη. Και οι μελέτες το υποστηρίζουν: Οι καλές σχέσεις είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να γίνεις πιο ευτυχισμένος.

Κάνε μια καλή πράξη

Ανοιξε την πόρτα σε κάποιον. Δώρισε χρήματα εκεί που επιθυμείς. Γράψου για ένα εθελοντικό έργο. Βοήθησε ένα μέλος της οικογένειας με μια μικρή εργασία. Μελέτες αποδεικνύουν ότι όταν δείχνεις καλοσύνη σε άλλους ανθρώπους, αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Τεντώσου

Φτάσε τα δάχτυλα των ποδιών σου! Κάνε ένα σύντομο διάλειμμα για να τεντώσεις απαλά τον σβέρκο, τους ώμους, την μέση, τους μηρούς και τους γοφούς. Δοκίμασε τις κινήσεις της γιόγκα, όπως τον σκύλο ή τη γάτα. Όταν τεντώνεσαι, μειώνεται το στρες και στέλνεις επιπλέον αίμα στους μυς σου.