Διατροφή

Μπακλαβάς με αραβοσιτέλαιο


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Υλικά

ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Προετοιμασία
Χονδροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλλα.

Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα των καρυδιών.

Μετά βάζουμε ένα 1 φύλλο και πασπαλίζουμε μέχρι το τέλος να μείνουν 2 ή 4 φύλλα για το επάνω μέρος.

Χαράζουμε με μεγάλη προσοχή τον μπακλαβά, πολύ απαλά για να μην πατηθούν τα φύλλα.

Ή χάραξη θα γίνει μέχρι κάτω. Βάζουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι για να συγκρατεί τα φύλλα.

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει και το ρίχνουμε λίγο λίγο σε κάθε κομμάτι.

Ψήνουμε τον μπακλαβά επί μία ώρα σε σιγανό φούρνο 160ο μέχρι να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και όταν κρυώσει περιχύνουμε τον μπακλαβά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων