Επιστήμη & Ζωή

Μεγαλύτερος κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό εργαζομένων στη μεταποίηση κρέατος - πουλερικών

Ο κίνδυνος επαγγελματικής μετάδοσης του SARS-CoV-2 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020, 12:46

Πολλαπλές εστίες COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών έχουν εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα, ώστε το CDC να δώσει ειδικές οδηγίες για τους εργαζόμενους στον τομέα της μεταποίησης κρέατος και πουλερικών και στους εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασχολούνται με την επεξεργασία βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος και πουλερικών. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με τη μεταποίηση κρέατος και πουλερικών δεν εκτίθενται στο SARS-CoV-2 μέσω των προϊόντων κρέατος που χειρίζονται. Ωστόσο, το περιβάλλον της εργασίας τους -γραμμές επεξεργασίας και άλλες περιοχές σε πολυσύχναστες εγκαταστάσεις όπου έχουν στενή επαφή με συναδέλφους και επόπτες- μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην πιθανή έκθεσή τους. Ο κίνδυνος επαγγελματικής μετάδοσης του SARS-CoV-2 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από το ψυχρό και με υγρασία περιβάλλον που υπάρχει αναγκαστικά στους χώρους αυτούς, άλλοι διακριτοί παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο έκθεσης των εργαζομένων στο SARS-CoV-2 στους χώρους εργασίας μεταποίησης κρέατος και πουλερικών περιλαμβάνουν:

Αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην περαιτέρω  μετάδοση του SARS-CoV-2 στους συγγενείς και στο κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων.

Στο διάγραμμα φαίνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων