Mεγάλη διαφορά στον αριθμό των αντισωμάτων που παράγουν τα mRNA εμβόλια και τα «παραδοσιακά» εμβόλια διαπιστώνει νέα έρευνα, που έγινε στο Χονγκ Κονγκ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.
'Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μελέτη, που έγινε σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας του Χονγκ Κονγκ, έδειξε ότι όσοι είχαν κάνει εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech, Moderna) είχαν 10 φορές περισσότερα αντισώματα από αυτούς που είχαν κάνει το εμβόλιο Sinovac.
Τα ευρήματα προστίθενται σε ένα σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν την ανωτερότητα των εμβολίων mRNA στην παροχή ισχυρής και ολοκληρωμένης προστασίας έναντι του Sars-CoV-2 και των μεταλλάξεών του, σε σύγκριση με τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν με πιο παραδοσιακές μεθόδους (αδρανοποιημένα εμβόλια).
Πηγές:
euro2day
Ειδήσεις υγείας σήμερα
30.821 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία μαστού της 1ης ΥΠΕ το 2025
'Oταν το θεσμικό πλαίσιο εφαρμόζεται κατά το ήμισυ στη πράξη
Η πρώτη γονιδιακή θεραπεία για γενετική απώλεια ακοής εγκρίθηκε στις ΗΠΑ