Το τσάι, μαζί με τον καφέ, είναι τα δύο πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Θεωρείται πιο χαλαρωτική εναλλακτική του καφέ, καθώς περιέχει από λιγότερη μέχρι και καθόλου καφεΐνη. Υπάρχουν διαφορετικά είδη τσαγιού με διαφορετικά οφέλη το καθένα. Αυτά είναι επτά πολύ δημοφιλή είδη για να διαλέξετε ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι φτιάχνεται από φύλλα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης. Χρησιμοποιείται ως βάση και για τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου, όπως το τσάι λεμόνι και ροδάκινο. Η γεύση του είναι έντονη αλλά λόγω της οξείδωσης των φύλλων περιέχει λιγότερα φλαβονοειδή. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ καλός σύμμαχος της καρδιάς μας.

Τσάι από ginger

Φτιάχνεται με το να βράζουμε κομμάτια φρέσκου τζίντερ και να πίνουμε το αφέψημα που προκύπτει. Για να το κάνουμε πιο γλυκό, μπορούμε να βάλουμε μέλι, αλλά η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη και αξίζει να την απολαύσουμε και σκέτη. Το τζίντζερ περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ενισχύει τον μεταβολισμό μας και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να καταπολεμά την ναυτία και τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι φτιάχνεται με φύλλα που έχουν υποστεί επεξεργασία με ατμό και λόγω της χαμηλότερης οξείδωσης περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Μπορεί να το βρείτε σε πολλές γεύσεις, και εκτός του ότι έχει θέση σε μια διατροφή για αδυνάτισμα, έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τσάι oolong

Το τσάι oolong είναι κατά κάποιο τρόπο... η μέση οδός ανάμεσα στο πράσινο και το μαύρο τσάι. Παράγεται από τα ίδια φύλλα, αλλά η διαδικασία της οξείδωσης δεν ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα η γεύση του να θυμίζει και τα δύο - και να διατηρεί περισσότερα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού. Είναι πολύ καλός σύμμαχος της καρδιάς μας και μπορεί να κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι πασίγνωστο για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Είναι το τέλειο τσάι για να πιούμε το βράδυ, πριν τον ύπνο. Τα οφέλη του που έχουν παρατηρηθεί είναι αρκετά, μέσα στα οποία βρίσκονται οφέλη για την καρδιά μας και ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στον διαβήτη. Περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, επίσης.

Τσάι μέντας

Η μέντα είναι εξαιρετικό τσάι επειδή περιέχει μηδέν καφεΐνη, είναι δροσιστικό (ακόμα και όταν το πίνουμε ζεστό) και γεμάτο αντιοξειδωτικά. Βοηθάει στην πέψη, με το να ενισχύει τον μεταβολισμό μας, επίσης.

Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι δεν έχει υποστεί καμία ζύμωση, και τα φύλλα του δεν πέρασαν ποτέ από την διαδικασία οξείδωσης. Αυτό σημαίνει πως έχει την μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σχέση με το πράσινο και το μαύρο τσάι, και χαμηλότερη ποσότητα καφεΐνης. Μάλιστα, το λευκό τσάι είναι και το πιο εύκολο να το φτιάξουμε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024