Το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει διάφορους ρύπους και ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε καλά και πιστοποιημένα φίλτρα νερού όπως π.χ. της Camelot που έχουν πιστοποιήσεις NSF, μπορείτε να είστε σίγουροι πως δεν καταναλώνετε κάποια από αυτές τις ουσίες, αφού δεν μένει κανένα ίχνος τους.

Για να καταλάβετε όμως την ανάγκη για καθαρό φιλτραρισμένο νερό, πρέπει να ενημερωθείτε για όλες τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν μέσα στο πόσιμο νερό. Παρακάτω, θα μάθετε μερικές επικίνδυνες χημικές ουσίες που βρίσκονται πιο συχνά στο νερό της βρύσης. 

#1 Χλώριο

Το χλώριο χρησιμοποιείται για τις απολυμαντικές του ιδιότητες. Το χημικό αυτό έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτήρια και τους οργανισμούς, και ιστορικά έχει βοηθήσει στην εξάλειψη ασθενειών, όπως η χολέρα. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν αποδείξει πως το χλώριο (και τα υποπροϊόντα του) είναι δηλητηριώδες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ενδεικτικά, έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου και νεφροπαθειών, μεταξύ άλλων.

#2 Μόλυβδος

Ο μόλυβδος είναι ένα από τα βαρέα μέταλλα που έχει εξαπλωθεί στο περιβάλλον, μιας και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία. Ακόμα, χρησιμοποιείται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Έτσι, με τη διάβρωση των σωληνώσεων έχει περάσει και στο νερό που φτάνει στο ποτήρι σας. Ο μόλυβδος έχει συνδεθεί με πολλές σοβαρές ασθένειες που περιλαμβάνουν προβλήματα στο νευρικό σύστημα και εγκεφαλικά επεισόδια.

#3 Ίνες αμιάντου

Οι ίνες αμιάντου είναι μια ακόμα βλαβερή ουσία που περνά στο πόσιμο νερό εξαιτίας της διάβρωσης των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τις προηγούμενες δεκαετίες η χρήση αμιαντοσωλήνων ήταν διαδεδομένη. Ωστόσο, με την εγκατάσταση φίλτρων νερού Camelot μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ίνες αμιάντου και τις υπόλοιπες επιβλαβείς ουσίες.

#4 Αρσενικό

Το αρσενικό ανήκει στα βαρέα μέταλλα, το οποίο είναι γνωστό δηλητήριο και είναι πολύ τοξικό. Η κατανάλωσή του έχει σχετιστεί με την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, καθώς και με βλάβες στους πνεύμονες, στην καρδιά, και στην ουροδόχο κύστη. Μόνο με ειδικά φίλτρα νερού όπως της Camelot μπορείτε να απαλλαγείτε με σιγουριά από αυτή την επικίνδυνη ουσία.

#5 Χημικά εντομοκτόνα

Τα χημικά εντομοκτόνα καταστρέφουν τον μυελό των οστών που παράγει το αίμα, καθώς και πολλά ένζυμα. Ευθύνονται για τις βλάβες στα νεφρά, δημιουργία μεγάλων ασθενειών και για πολλά άλλα προβλήματα στην υγεία μας.

#6 Νιτρικά αζωτούχων λιπασμάτων

Με τη βοήθεια βακτηριδίων στο στομάχι του ανθρώπου μετατρέπονται σε νιτρίδια και εν συνεχεία σε νιτρώδες οξύ, όπου ενώνεται με αμίνες και δίνει τις νιτροσαμίνες οι οποίες προκαλούν μεγάλες ασθένειες στο στομάχι και έντερα. Επίσης δημιουργούνται και άλλα μεγάλα προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου.

#7 Βακτηρίδια και μικροοργανισμοί

Εκτός από τις χημικές ουσίες, το πόσιμο νερό ενδέχεται να έχει και κάποια βακτήρια και μικροοργανισμούς. Παρόλο που υπάρχουν βακτήρια που δεν επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, υπάρχουν κάποια που είναι ενδεχομένως επικίνδυνα. Τέτοια είναι τα κολοβακτηρίδια, και το μικρόβιο E coli.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανάγκη για εγγυημένα και καλά φίλτρα νερού είναι επιτακτική. Εγκαταστήστε τα για να καταναλώνετε καθαρό φιλτραρισμένο νερό χωρίς καμία από αυτές τις βλαβερές ουσίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα