O Ugur Sahin συνιδρυτής και επικεφαλής της BioNTech που μαζί με την Pfizer ανέπτυξε ένα από τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δηλώνει ότι νέες μεταλλάξεις θα προκύψουν οι οποίες θα μπορούν να ξεφύγουν από τις ενισχυτικές δόσεις και τις ανοσιακές άμυνες του οργανισμού, γεγονός που θα απαιτήσει να αναπτυχθούν ανανεωμένες φόρμουλες για τα εμβόλια.
"Φέτος [ένα διαφορετικό εμβόλιο] είναι απολύτως μη απαραίτητο αλλά στα μέσα της επόμενης χρονιάς μπορεί να έχουμε μια διαφορετική κατάσταση", δήλωσε στους Financial Times. "Είναι μια συνεχιζόμενη εξέλιξη, και αυτή έχει μόλις ξεκινήσει".
Οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κύριες μεταλλάξεις, δηλώνει. Ο ιός όμως εν τέλει θα αναπτύξει νέες που μπορούν να ξεφύγουν από τα υφιστάμενα εμβόλια, δημιουργώντας την ανάγκη για μια «ειδικά προσαρμοσμένη» έκδοση που θα στοχεύει στη νέα μετάλλαξη.
"Αυτός ο ιός θα παραμείνει και θα συνεχίσει να προσαρμόζεται", δήλωσε. "Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η νέα γενιά κορωνοϊού θα είναι πιο εύκολη στη διαχείριση για το ανοσοποιητικό σύστημα απ’ ότι η υφιστάμενη".
ΠΗΓΗ: Euro2day
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Ισχυρή πρωτιά της ΔΗΚΙ στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Ρεκόρ συμμετοχής
Τι γίνεται με το πρόγραμμα Κατασκηνώσεων για Άτομα με Αναπηρίες (Κ.Π. ΑμεΑ)
Τι ισχύει για τις Εκτακτες ή κατ’ εξαίρεση εισαγωγές φαρμάκων ξενόγλωσσων συσκευασιών