Η Glenmark Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση κυκλοφορίας για το ρινικό σπρέι συνδυασμού σταθερής δόσης, (olopatadine hydrochloride και mometasone furoate monohydrate), σε 13 χώρες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Το σπρέι θα κυκλοφορήσει απευθείας στις αγορές της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σπρέι συνδυάζει ένα αντιισταμινικό (ολοπαταδίνη) με ένα στεροειδές (φουροϊκή μομεταζόνη) για τη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας. Έχει λάβει μεγάλη αποδοχή από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για την αποτελεσματική θεραπεία της εποχικής και πολυετούς αλλεργικής ρινίτιδας σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Ευρώπη απευθείας από την Glenmark και μέσω του εταίρου της, τον όμιλο Menarini.

Το σπρέι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της βουλωμένης μύτης, της καταρροής, της ρινικής φαγούρας, του φτερνίσματος, καθώς και της φαγούρας και της ερυθρότητας στα μάτια.

Η Glenmark είναι μια παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία με  δραστηριότητες σε περισσότερες από 50 χώρες.

Ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Glenmark Pharmaceuticals Limited, κ. Robert Crockart σχολίασε: «Η αλλεργική ρινίτιδα είναι τόσο διαδεδομένη όσο και ελάχιστα αναφερόμενη, καθιστώντας δύσκολη τη έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Επηρεάζει την ποιότητα ζωής ενός ατόμου και μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικές διαταραχές, ενώ αυξάνει επίσης τον κίνδυνο άσθματος.

Πηγές:
pharmatimes.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ