“Αν δεν πάρει μέτρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε και εκατόμβη νεκρών και lockdown που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κανείς δεν το θέλει”.

Aυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, με αφορμή την περιοδεία του στη Θεσσαλία.

"Η χώρα από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, είμαστε στην χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων”, ανέφερε.

Παρουσίασε δε, διάγραμμα που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων, είναι πολύ πιο πάνω από την Αυστρία και πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ.

Αφού υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, έλεγε ότι το επιτυχημένο lockdown “ήταν δικό του κατόρθωμα”, αναρωτήθηκε: "Τώρα ποιού είναι η ευθύνη; Συνεχώς βγαίνει και λέει ότι ‘νικήσαμε τον κορωνοϊό’. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς όχι βαριά, 2.000 κρούσματα την ημέρα είναι παιδιά διότι η κ. Κεραμέως αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Και βγαίνει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν έχει ξεφύγει ο κορωνοϊός, να μας λέει πως ‘ό,τι και να γίνει δεν θα κάνει lockdown’.

Αυτό που λέω με σαφήνεια είναι ότι διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και όχι επιτυχημένο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστεί με εκλογικές του πελατείες”

Ο κ.Τσίπρας σχολίασε ειρωνικά την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ για “διγλωσσία”: “ο κ. Μητσοτάκης έβαλε έναν αντιεμβολιαστή υπουργό Υγείας που έλεγε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ ο κ. Γεωργιάδης λέει‘μη σώσει κι εμβολιαστεί όποιος δεν θέλει. Πάει πολύ να μιλάει για διγλωσσία”.

“Aκόμα και ο δεξιός ψηφοφόρος…”

Όσο για το πως έγινε η πανδημία “ευκαιρία” για κυβερνητικές πρακτικές, ανέφερε:

“Σε όλη τη χώρα βλέπω δυσαρεστημένους ανθρώπους, ομάδες επαγγελματικές, αγρότες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ακόμα και τους συνταξιούχους που θα πάρουν φιλοδώρημα 250 ευρώ που τώρα είναι θρίαμβος ενώ παλιά ήταν ψίχουλα.

Το έλλειμμα διογκώνεται επικίνδυνα με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Λένε ότι δώσανε τόσα χρήματα. Πού πήγαν όμως τα λεφτά; Μόνο οι απευθείας αναθέσεις και οι αναθέσεις με κλειστούς διαγωνισμούς αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ. Να πού πάνε τα λεφτά, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ακόμα και ο δεξιός ψηφοφόρος βλέποντας αυτά τα πράγματα αηδιάζει. Δεν είναι θέμα Αριστεράς και Δεξιάς, είναι θέμα Δημοκρατίας”.

Το γράφημα των Financial Times που έδειξε ο κ.Τσίπρας:

ΠΗΓΗ: Euro2day