Ερευνητές του St George's University of London, ανακάλυψαν ότι το να πεθάνει κάποιος από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ ή λίγο μετά, είναι σπάνιο.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο JAMA Cardiology, περιγράφουν τα στοιχεία της έρευνας από το κέντρο Παθολογίας του St George και τι έδειξαν για ανθρώπους που πέθαναν από καρδιακή προσβολή σχετιζόμενη με σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή λόγω του πάθους και της ενέργειας που σχετίζονται με το σεξ.

Αφού εστίασαν σε 6.847 ασθενείς που πέθαναν από αιφνίδια καρδιακή προσβολή  (τα προηγούμενα 16 χρόνια) ανακάλυψαν ότι μόνο σε 17 από αυτούς συνέβη, είτε κατά τη διάρκεια είτε μια ώρα μετά τη σεξουαλική επαφή-ποσοστό 0.2%.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι 11 από τα 17 περιστατικά ήταν άντρες αλλά όχι ηλικιωμένοι. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 38 έτη.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες που έδειξαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν στους ηλικιωμένους.

Ανακάλυψαν όμως, ότι οι περισσότεροι από τους νεότερους άντρες που πέθαναν από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ είχαν προϋπάρχουσα πάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι 9 από τους θανόντες ασθενείς δεν είχαν κανένα καρδιακό πρόβλημα- η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά (κατάσταση γνωστή σύνδρομα αιφνίδιου θανάτου λόγω αρρυθμίας).

Δύο από αυτός πέθαναν από διαχωρισμό  αορτής. Αυτός συμβαίνει πιο συχνά σε ανθρώπους που ασκούνται υπερβολικά ή που κάνουν χρήση ουσιών όπως η κοκαΐνη. Σημειώνουν επίσης, ότι εντόπισαν περισσότερους θανάτους στις γυναίκες από αυτούς που αναμένονταν.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι περισσότεροι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι θα υποστούν καρδιακή προσβολή και θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πηγές:
JAMA Cardiology

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας