Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου του 2022.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας, με το επιχείρημα πως το μέτρο τίθεται σε ισχύ για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της πανδημίας COVID-19. 

Με προφανή λόγο την εξαίρεση των ιδιωτών γιατρών από τη συνταγογράφηση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητεί την απόσυρσή του.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή του ανακοίνωση, παρότι το υπουργείο Υγείας έδωσε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου και θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί την απόσυρσή του, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και εξετάσεις όλοι οι πολίτες της χώρας.

"Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι οι δημόσιες δομές δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών ιδιαίτερα τώρα εν μέσω πανδημίας. Για αυτό και είναι πιθανό να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας", σημειώνει το προεδρείο του Συλλόγου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας [μελέτη]
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Lavipharm: Αναζητά νέες ευκαιρίες, μεγάλη αγορά η φαρμακευτική κάνναβη