Μη κερδοσκοπική φάρμα με βάση την Καλιφόρνια, χρησιμοποιεί θεραπεία αγκαλιάσματος αγελάδων για να βοηθήσει ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το στρες.

Τα ζώα είναι αγαθοί, πιστοί σύντροφοι, δήλωσε το ιδρυτικό μέλος του The Gentle Barn, Ellie Laks. Μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους συναισθηματική στήριξη σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

Όπως σημειώνει, αν κάποιος χρειάζεται ίαση, οι αγελάδες τον τυλίγουν σε καλή αγκαλιά με το λαιμό τους. Οι αγελάδες είναι πολύ επικεντρωμένες, γειωμένες και αφοσιωμένες στο παρόν και μας βοηθούν να κάνουμε το ίδιο.

Η Laks, που σπούδασε ειδική εκπαίδευση και ψυχολογία, δήλωσε ότι η θεραπεία με αγκαλιά αγελάδας μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα θέματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος και κόπωση συμπόνιας.

Σύμφωνα με το  U.S Centers for Disease Control and Prevention, η στενή αλληλεπίδραση με άλλα ζώα μπορεί να αυξήσει την ευτυχία και να μειώσει το στρες.

Ωστόσο, το CDC προσθέτει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος ότι τα ζώα φάρμας μπορούν ορισμένες φορές να φέρουν βλαβερά μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες νόσους στον άνθρωπο, από μικρές λοιμώξεις στο δέρμα έως σοβαρές νόσους.

Tο  Gentle Barn, ιδρύθηκε από την Laks το 1999 σε έκταση μισού εκταρίου στην κοιλάδα San Fernando της Καλιφόρνια, και ήταν το όνειρό της από την ηλικία των 7 ετών καθώς τα ζώα- όπως λέει- την έσωσαν και τη θεράπευσαν στην παιδική της ηλικία.

Πηγές:
ABC news

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα