Πραγματοποιείται την Παρασκευή 11/3 και το Σάββατο 12/3 στα πλαίσια  των ημερίδων "Βήματα Ασθενών" νέα διημερίδα αφιερωμένη στο πένθος. Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από το iatronet.gr και την ΑΜΚΕ "Μαθήματα Ζωής".

Επιστημονική υπεύθυνος της εν λόγω διημερίδας είναι η συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας, επόπτρια συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ "Μαθήματα Ζωής", κ. Νάνσυ Ψημενάτου.

Η διημερίδα που έχει ως γενικό τίτλο "Αόρατα πένθη – πένθη Ταμπού" στοχεύει στο να εξοικειώσει τους ανθρώπους με την απώλεια και τον θάνατο αλλά και να δώσει παράλληλα τις κατάλληλες πληροφορίες για το πένθος και αλλά και τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, μιας και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλάνε για τις απώλειες που βιώνουν στη ζωή τους.

Πληροφορίες (πρόγραμμα, ομιλήτριες-ομιλητές) και δηλώσεις συμμετοχής στην διημερίδα εδώ

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν με τις ομιλίες τους πολλοί και αξιόλογοι, ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας αναλύοντας και προσπαθώντας να διαφωτίσουν για το πένθος από το σχολείο, μέχρι το εν ζωή πένθος για την απώλεια της μνήμης, την απώλεια ενός παιδιού ή το στιγματισμένο πένθος της χρήσης ουσιών.

Η διημερίδα απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που έχουν βιώσει την απώλεια αλλά και σε όλους εκείνους που αναμένεται να ζήσουν το πένθος χωρίς μέχρι τώρα να το γνωρίζουν. Τρόπον τινά αυτό που αναδεικνύεται από την εν λόγω διημερίδα είναι η διαχείριση του πένθους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί πάντα η ζωή έχει αρχή και τέλος.