Η ψωρίαση, ειδικά όταν βρίσκεται σε έξαρση, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική. Οι μισοί τουλάχιστον από τους ασθενείς θα βιώσουν κάποια περίοδο έντονη φαγούρα στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Από τοπικά στεροειδή μέχρι ειδικά σαμπουάν για την ψωρίαση, έχετε αρκετές επιλογές για να αντιμετωπίσετε την φαγούρα - και πολλές από αυτές τις επιλογές είναι 100% φυσικές. Για να δούμε τις καλύτερες.

Το ελαιόλαδο χαλαρώνει τις νιφάδες

Το ελαιόλαδο, πέρα από το πόσο υγιεινό είναι όταν το τρώμε, βοηθά στο να μειωθεί το ξεφλούδισμα στα άτομα με ψωρίαση, όταν το χρησιμοποιούμε τοπικά. Κάντε μασάζ με 1 ή 2 κουταλιές της σούπας λάδι, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ψωρίασης, μπορείτε να αφήσετε το λάδι να δράσει από 10 λεπτά έως και όλη τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με λεπτά δόντια για να αφαιρέσετε απαλά τις νιφάδες και μετά ξεπλύνετε.

Το μηλόξυδο μπορεί να ανακουφίσει την φαγούρα

Χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος, από τσιμπήματα εντόμων μέχρι και φουσκάλες. Η ψωρίαση δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Ετοιμάστε ένα μείγμα από 1 έως 2 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για 10 λεπτά, αρκετές φορές την εβδομάδα. Αυτή η θεραπεία όμως απαγορεύεται αν έχετε ανοιχτές πληγές στο κεφάλι.

Η βρώμη βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών

Η βρώμη, εκτός από ιδανική για πρωινό, είναι ιδιαίτερα απαλή με την επιδερμίδα μας. Ανακατέψτε βρώμη με νερό, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Απλώστε την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε μερικές φορές την εβδομάδα.

Το χοντρό αλάτι είναι βάση για εξαιρετικό scrub

Για μια DIY απολέπιση, συνδυάστε χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο ή (καλύτερα) λάδι καρύδας. Τρίψτε απαλά μια μικρή ποσότητα αυτής της πάστας στο τριχωτό της κεφαλής σας, από μία φορά την εβδομάδα έως και μία φορά την ημέρα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ψωρίασης. Ξεπλύνετε καλά.

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες

Το έλαιο από δέντρο τσαγιού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να κρατήσει το τριχωτό της κεφαλής προστατευμένο από μολύνσεις που προκύπτουν από το έντονο ξύσιμο. Συνδυάστε 1 μέρος ελαίου τεϊόδεντρου με 10 μέρη ελαιόλαδου και στη συνέχεια ταμπονάρετε με ένα βαμβάκι στις περιοχές της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]