Το πασχαλινό τραπέζι είναι πλούσιο σε γεύση, αλλά και σε θερμίδες. Και επειδή είναι πολύ εύκολο σε τέτοιες περιστάσεις να το παρακάνουμε και να φάμε πολύ, καλό είναι να γνωρίζουμε πόσες ακριβώς θερμίδες μπορούμε να καταναλώσουμε το Πάσχα.

Επιπλέον, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε πιο έξυπνα το πασχαλινό σας τραπέζι αν θέλετε να προσέχετε και να μειώσετε τα λιπαρά.

Μερικές γενικές συμβουλές:

*Μην ξεχνάτε τη σαλάτα. Το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου σας πρέπει να αποτελείται από λαχανικά.

*Το κατσίκι περιέχει λιγότερο λίπος και θερμίδες σε σχέση με το αρνί, συνεπώς είναι (σχετικά) πιο ελαφριά επιλογή.

*Από τα πασχαλινά γλυκά, το πιο χαμηλό σε θερμίδες είναι το τσουρέκι, αλλά και πάλι μόνο αν φάτε μία λεπτή φέτα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο