Η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και το λεμφικό σύστημα είναι κεντρικής σημασίας για την επιδιόρθωση της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή, αναφέρει έρευνα των Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital of Chicago και Northwestern University Feinberg Cardiovascular Research Institute.

Αυτές οι γνώσεις στους βασικούς μηχανισμούς της επιδιόρθωσης της καρδιάς είναι το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη διατήρηση της καρδιακής λειτουργίας.

Ο Edward Thorp, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως τα μακροφάγα ή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, που σπεύδουν στον τόπο της καρδιάς μετά την καρδιακή προσβολή για να ''φάνε'' ιστό που έχει υποστεί βλάβη ή έχει νεκρωθεί,

επίσης προάγουν τον  αγγειακό ενδοθηλιακό αυξητικό παράγοντα (VEGFC), που προκαλεί τη δημιουργία νέων λεμφικών αγγείων και προάγει την ίαση.

Ανθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι ορισμένα μακροφάγα που φτάνουν στην περιοχή της βλάβης είναι προφλεγμονώδη και δεν προκαλούν VEGFC.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα