Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και δεν θα χρειαστούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολισμού, εξέφρασε τη Δευτέρα η Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον Σκάι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πως αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία και εκτίμησε πως οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες.

"Θρεωρούμε ότι πρέπει να ξεικινήσουμε φέτος πιο χαλαρά, καθώς έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν αυξάνονται", σημείωσε, για να επισημάνει ενδεικτικά πως στην Κρήτη έχουμε χαμηλότερο ιικό φορτίο από ό,τι είχαμε έναν μήνα πριν.

"Ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει διεθνώς", τόνισε η κ. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, κρατώντας πάντως μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός "μάς έβγαλε πολλές φορές ψεύτες".

"Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και περά τα πράγματα θα είναι ήπια", είπε.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν "λίγο πιο χαλαρά" και "μάλλον" χωρίς μάσκες.

"Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς", ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός.

Πηγές:
Σκάι