Η αγορά προϊόντων ξηροφθαλμίας αναμένεται να φτάσει τα 9.681 εκατ. δολ. έως το 2028 από 6.837 εκατ. δολ. το 2021., σημειώνοντας άνοδο 5, 1% από το 2021 έως το 2028. Παράγοντες, όπως η αύξηση των περιστατικών ξηροφθαλμίας και ο αυξανόμενος πληθυσμός που ανήκει στην τρίτη ηλικία φαίνεται να οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς προϊόντων ξηροφθαλμίας.

Οπως αναφέρει η ανάλυση, η ξηροφθαλμία αναμένεται να παρατηρηθεί στην πλειοψηφία του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, καθώς αποτελεί ασθένεια του καθημερινού τρόπου ζωής.

Βελτιώσεις ή αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες όπως ο ύπνος, η διατροφή και η άσκηση περιλαμβάνονται στη θεραπεία της ξηροφθαλμίας. Επιπλέον, η αγχωτική ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να αυξήσει τα περιστατικά ξηροφθαλμίας.

Η συχνότητα της ξηροφθαλμίας παρατηρείται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από 65 ετών και άνω. Ο γηριατρικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Οι ηλικιωμένοι θα είναι αυτοί που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, διάφορες εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζουν τα προϊόντα τους εστιάζοντας στις ανάγκες των ηλικιωμένων. Η διαδικασία εκφύλισης είναι πολύ πιο γρήγορη στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Ως εκ τούτου, ο υψηλός επιπολασμός της ξηροφθαλμίας στον ηλικιωμένο πληθυσμό είναι πιθανό να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να εισάγουν νέα προϊόντα ξηροφθαλμίας, τα οποία, με τη σειρά τους,να  συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς προϊόντων. Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019, υπήρχαν 703 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, τα οποία εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν σε 1,5 δισεκατομμύριο άτομα έως το 2050.

Οι εταιρείες που πρωταγωνιστούν σε αυτή την αγορά είναι οι εξής:
Novartis AG, Santen Pharmaceutical Co., Ltd. Johnson and Johnson Services, Inc. OASIS Medical,  URSAPHARM Arzneimittel GmbH, ROHTO Pharmaceutical Co., Ltd. OCuSOFT Inc; Bausch Health Companies Inc; AbbVie Inc; και η Prestige Consumer Healthcare Inc.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα ''Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα''
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]
Ποια είναι η σχέση κατανάλωσης καφέ και θνησιμότητας σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή [μελέτη]