Στην διαχείριση των θεμάτων Υγείας από τα ΜΜΕ και την επικινδυνότητα σε ότι αφορά την υπεραπλουστευμένη παρουσίασή τους προς το κοινό, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην 17η ημερίδα του iatronet.gr "Βήματα Ασθενών" με θέμα "Κατάθλιψη: η 2η σιωπηλή πανδημία" ο Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Καραΐσκος, 

Τα ΜΜΕ - και ειδικά τα διαδικτυακά - δείχνουν ανώριμα για την διαχείριση των θεμάτων αυτών και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό στον πληθυσμό. Αυτό διεφάνη και στην διαχείριση των ειδήσεων που αφορούν την πανδημία, με λεκτικές υπερβολές και εκτροπές. 

Tα ΜΜΕ κάνουν λίγο "τον μαθητευόμενο μάγο" σε θέματα Υγείας, μη έχοντας την αντίστοιχη εμπειρία και προυπηρεσία.

Ο κ. Καραίσκος προτείνει ένα πλαίσιο κανόνων και ορθή πρακτική για την διαχείριση και παρουσίαση προς το κοινό των επιστημονικών ειδήσεων που αφορούν την Υγεία.

Τα διαδικτυακά ΜΜΕ είναι "ένας γίγαντας αλλά ενδεχομένως με ξύλινα πόδια", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, ένας γίγαντας που βρίσκεται σε εφηβική ηλικία. Η παρορμητικότητα και η ανωριμότητα που παρουσιάζονται τα θέματα Υγείας είναι ενδεικτική.

Τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα γεγονότα κατά την διάρκεια της πανδημίας με μία απολυτότητα δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες. Καθημερινά επιδίδονταν σε μια καταστροφολογία και νεκρολογία.

Η διαχείριση ενός επιστημονικού θέματος από μη ειδικούς ενέχει πολλούς και σημαντικούς κινδύνους, καταλήγει ο κ. Καραίσκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα