Οι γυναίκες και οι άνδρες παρουσιάζουν αρκετές διαφορές στην καθημερινή τους ζωή - κάποιες μπορεί να είναι βιολογικές, κάποιες όμως κοινωνικές. Στα ζητήματα υγείας, ειδικά, οι γραμμές μεταξύ αυτών των δύο αρκετές φορές γίνονται θολές, μιας και πολλές συμβουλές που δίνονται συγκεκριμένα σε γυναίκες θα μπορούσαν (και θα έπρεπε) να απευθύνονται και στους άνδρες.

Ας δούμε λοιπόν μερικά μαθήματα που μπορούν να πάρουν και άνδρες από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που γράφονται "για γυναίκες".

Κοιμηθείτε περισσότερο

Οι γυναίκες συνήθως κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες. Και τα δύο φύλα χρειάζονται από 7 έως 9 ώρες κάθε νύχτα, αλλά οι γυναίκες πιάνουν αυτά τα νούμερα σε μεγαλύτερο βαθμό. Για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό και δροσερό και αφήστε συσκευές όπως τηλέφωνα και tablet στην άκρη.

Βρεθείτε με τους φίλους σας

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερους φίλους και να βρίσκονται μαζί τους συχνότερα. Κανονίστε μία έξοδο - ή καλέστε φίλους σας στο σπίτι-τα οφέλη για την ψυχική σας υγεία θα είναι τεράστια. Η ενεργή κοινωνική ζωή και η καλή επικοινωνία είναι πολύ καλοί τρόποι να διώχνουμε το άγχος και τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Κόψτε το κάπνισμα

Περίπου 20 στους 100 ενήλικες άνδρες καπνίζουν, ενώ μόνο 15 στις 100 ενήλικες γυναίκες έχουν αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια. Το κάπνισμα κάνει κακό στον οργανισμό μας από κάθε πιθανή άποψη και όσο νωρίτερα το κόψετε, τόσο πιο σύντομα θα δείτε βελτίωση στην καθημερινή σας ζωή.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ

Ο "κανόνας" για κατανάλωση αλκοόλ στους ενήλικες λέει πως δύο ποτήρια είναι εντάξει για τους άνδρες, και ένα για τις γυναίκες. Αν έπρεπε να είμαστε ειλικρινείς, τα μηδέν ποτήρια είναι η καλύτερη επιλογή - αλλά ξέρουμε ότι αυτό δεν γίνεται. Αντ' αυτού, παραμείνετε στο ένα ποτό.

Λιγότερη παρόρμηση

Στατιστικά, οι γυναίκες είναι λιγότερο παρορμητικές από τους άνδρες. Αυτό ίσως να είναι προτέρημα - τουλάχιστον όταν μιλάμε για ριψοκίνδυνες συμπεριφορές και το πόσο εύκολα θα ενδώσουμε. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη (κοινωνική) κουβέντα για τους λόγους που οδηγούν τις γυναίκες στο να είναι λιγότερο παρορμητικές, αλλά εδώ μιλάμε για θέματα υγείας. (Είναι όμως μια κοινωνική κουβέντα που πρέπει να γίνεται συχνά.)

Φροντίστε το δέρμα σας

Οι άνδρες περνούν περισσότερο χρόνο στον ήλιο, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν σωστά το αντηλιακό, αν δηλαδή το χρησιμοποιούν. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανανεώστε το τακτικά.

Πιο τακτικές εξετάσεις

Ένας τρόπος για να παραμείνετε υγιείς είναι να πηγαίνετε πιο συχνά στο γιατρό. Οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να δηλώσουν ότι δεν έχουν επισκεφτεί γιατρό τον περασμένο χρόνο. Ρωτήστε τον γιατρό πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε και τι εξετάσεις προτείνει για κάποιον στην ηλικία σας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη