Ιάπωνες ερευνητές δήλωσαν σε νέα έρευνα ότι ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για το Fusobacterium μπορεί να ληφθεί για τη μείωση των αλλοιώσεων που συνδέονται με την ενδομητρίωση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, ομάδας που συνδέεται με το Nagoya University's Graduate School of Medicine δημοοσιεύτηκαν στο Science Translational Medicine.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες αγωγές για τη δημιουργία αλλοιώσεων σχετικών με την ενδομητρίωση.

Οι ερευνητές σε συνεργασία με το National Cancer Center, ανακάλυψαν ότι μήτρα ποντικών που είχε μολυνθεί με το Fusobacterium είχε περισσότερες και πιο βαριές αλλοιώσεις. Οι ποντικοί όμως που είχαν λάβει αντιβιοτικό για την εκρίζωση του Fusobacterium είχαν βελτίωση στη δημιουργία αλλοιώσεων.

Το Fusobacterium γενικά αντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ με αντιβιοτικά beta-lactam που περιλαμβάνουν πενικιλίνη και κεφαλοσπορίνες.

Στην έρευνα φάνηκε ότι ο άξονας Fusobacterium-TAGLN-ενδομητρίωση συχνά απορρυθμίζεται στην ενδομητρίωση, δήλωσε ο Yutaka Kondo.

Τα στοιχεία δείχνουν ισχυρή και καινοτόμο συλλογιστική για τη στόχευση του Fusobacterium ως μη ορμονική βασισμένη στην αντιβίωση αγωγή για την ενδομητρίωση.

Ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα ανακάλυψε ότι πρωτεΐνη TAGLN, συχνά ήταν απορρυθμισμένη σε ασθενείς με ενδομητρίωση.  Η πρωτεΐνη συνδέεται με την εμφάνισης της πάθησης.

Όπως σημειώνουν, η εκρίζωση του βακτηρίου με αντιβιοτική αγωγή θα μπορούσε να είναι μέθοδος αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης σε γυναίκες θετικές σε λοίμωξη από fusobacteria.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου