Nέα έρευνα του King's College London αναφέρει ότι επιστήμονες ανέστρεψαν με επιτυχία την απώλεια ακοής σε ποντικούς.

Χρησιμοποίησαν γενετική μέθοδο για να αποκαταστήσουν την κώφωση σε ποντικούς με ελαττωματικό γονίδιο Spns2. Αποκαταστάθηκε η ικανότητα ακοής σε χαμηλό και μέτριο εύρος συχνότητας.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι η βλάβη της ακοής που προέρχεται από μειωμένη γονιδιακή δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να είναι αναστρέψιμη.

Οι ερευνητές εστίασαν σε ποντικούς με ανενεργό γονίδιο Spns2. Στη συνέχεια τους χορηγήθηκε ειδικό ένζυμο σε διαφορετικές ηλικίες για να ενεργοποιήσουν οι ερυενητές το γονίδιο-στη συνέχεια η ακοή τους βελτιώθηκε.

Αυτό φάνηκε να είναι πιο αποτελεσματικό όταν το Spns2 ενεργοποιήθηκε σε μικρή ηλικία.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι έδειξαν πως τουλάχιστον ένα είδος δυσλειτουργίας του εσω ωτός μπορεί να αναστραφεί.

Τα θετικά αποτελέσματα από την έρευνα σε πειραματόζωα θα πρέπει να ενθαρρύνουν νέες έρευνες σε ανθρώπους

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

Πηγές:
National Academy of Sciences.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνήθειες ευεξίας που μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα, χωρίς (ή με μικρό) κόστος
Αμοιβές γιατρών στην Ευρώπη: Η ελληνική υστέρηση και η κρίση του ανθρώπινου δυναμικού στην Υγεία
Κεράσια και βύσσινα: Τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία