Ο πόνος στη μέση είναι τόσο συνηθισμένο φαινόμενο, είτε μιλάμε για οξύ, είτε για χρόνιο. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να τον φροντίσετε μόνοι σας στο σπίτι. Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πόνο και να μειώσετε τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

Κινηθείτε

Μπορεί να σας ακούγεται σαν το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν έχετε μυϊκούς πόνους, αλλά και η παρατεταμένη ξεκούραση μπορεί να κάνει τον πόνο χειρότερο. Η κίνηση θα επαναφέρει τους μυς στη φυσιολογική τους κατάσταση πιο εύκολα. Προσπαθήστε να κάνετε χαλαρές κινήσεις για να μην κουραστείτε χειρότερα, αλλά μην μείνετε και εντελώς ακίνητοι στο κρεβάτι.

Χρησιμοποιήστε εναλλάξ θερμότητα και πάγο

Αν ο πόνος σας μόλις ξεκίνησε, ο πάγος θα βοηθήσει. Η ψύξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής. Τα κρύα επιθέματα μπορούν επίσης να προσφέρουν ανακούφιση με το να μουδιάζουν μερικά από τα επώδυνα νεύρα. Αν το πρήξιμο ή η φλεγμονή υποχωρούν αλλά εξακολουθείτε να πονάτε, δοκιμάστε θερμότητα. Μια θερμοφόρα ή ένα ζεστό μπάνιο μπορούν να σας βοηθήσουν.

Κάντε λίγη γιόγκα

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στη γιόγκα ή να παρακολουθείτε τακτικά μαθήματα για να αποκομίσετε τα οφέλη της. Αυτή η αρχαία πρακτική μπορεί να χαλαρώσει τη μέση σας, φέρνοντάς σας κάποια γρήγορη ανακούφιση. Μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες στάσεις γιόγκα χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Ένα χαλάκι γιόγκα είναι χρήσιμο αλλά όχι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να απλώσετε μερικές πετσέτες στο πάτωμα για την απορρόφηση των κραδασμών.

Δοκιμάστε συγκεκριμένες διατάσεις πλάτης και ασκήσεις

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια πλήρη ρουτίνα γιόγκα για να βρείτε ανακούφιση. Αν ακόμα και αυτό σας φαίνεται υπερβολικό στην αρχή, δοκιμάστε με μεμονωμένες διατάσεις που μπορείτε να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα ή ακόμα και στα μεσημεριανά διαλείμματα. Μιλήστε με έναν φυσιοθεραπευτή για να σας προτείνει τις καλύτερες.

Βρείτε μια απόδραση από το άγχος

Το άγχος μπορεί να σας κάνει να τεντώνετε ασυναίσθητα τους μυς σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην πλάτη, τους ώμους και τον λαιμό σας. Δεν μπορούμε πάντα να αποφύγουμε το άγχος, αλλά μπορούμε να χαλαρώνουμε τακτικά. Από ασκήσεις αναπνοής μέχρι κάποιο δημιουργικό χόμπι, μέχρι το να καθίσετε και να διαβάσετε ένα βιβλίο (ή και να μην κάνετε απολύτως τίποτα), υπάρχουν πολλοί τρόποι να αδειάσετε το μυαλό σας για λίγη ώρα. Είναι αρκετή για να πάρει το μήνυμα και το σώμα σας.

Αλλάξτε τον χώρο εργασίας σας

Αν στο γραφείο σας παρατηρείτε ότι πρέπει να σκύβετε συχνά, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το γραφείο σας. Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να διατηρείτε καλύτερη στάση του σώματος όσο δουλεύετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι, οι ώμοι και οι γοφοί σας είναι σε ευθεία γραμμή
  • Τοποθετήστε την οθόνη σας στο ύψος των ματιών για να αποφύγετε να κοιτάζετε πάνω ή κάτω
  • Τα γόνατα πρέπει να λυγίζουν σε γωνία 90 μοιρών με τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος