Απελπιστική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Παλαμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, ο Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει έντονη δυσοσμία σε ολόκληρη την περιοχή, τώρα που υποχωρούν τα νερά. Οι κάτοικοι να έχουν στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια όλα τα κατεστραμμένα πράγματα των σπιτιών τους 

Το κέντρο Υγείας Παλαμά είναι γεμάτο λάσπες και τα ασθενοφόρα βουτηγμένα στη λάσπη. Ο εξοπλισμός έχει καταστραφεί.

Μεταφέρθηκε και λειτουργεί στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, μαζί με τη δομή φιλοξενίας 80 περίπου πλημμυροπαθών. Κοντά βρίσκονται και δύο κινητές ομάδες υγείας.

"Τι να πεις για τους συναδέλφους. Έχασαν τα σπίτια τους, την περιουσία τους και είναι νυχθημερόν στο κλειστό γυμναστήριο που στήθηκε το Κεντρο Υγείας και βοηθάνε στη δομή φιλοξενίας που συστεγάζεται", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κάνει λόγο για "υγειονομική βόμβα", καθώς ασθενείς και 80 πλημμυροπαθείς βρίσκονται στην ίδια δομή φιλοξενίας.

"Σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ φιλοξενούνται 80 πλημμυροπαθείς, χωρίς νερό για να κάνουν μπάνιο πέντε ημέρες, σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής", εξηγεί, για σημειώσει:

"Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ιώσεων και λοιμώξεων. Να κλείσει τώρα η δομή και να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε κάποιο ξενοδοχείο ή κλινική".

Το φαρμακείο που βρίσκεται απέναντι από το κέντρο Υγείας Παλαμά καταστράφηκε και μαζί καταστράφηκαν τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στο οσοκομείο Καρδίτσας ήδη προσέρχονται ασθενείς με δερματικές μολύνσεις. 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας