Την  2η  πανελλήνια ημερίδα του για τη νευροϊνωμάτωση με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, διοργανώνει πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF».

 Η ημερίδα με γενικό τίτλο "το μέλλον φαντάζει αισιόδοξο" αφορά την αντιμετώπιση, παρέμβαση και τις νέες εξελίξεις για τη νευροϊνωμάτωση. Με λίγα λόγια πως υπάρχει βάσιμη ελπίδα για την αντιμετώπιση της σπάνιας αυτής νόσου και πως οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), της Περιφέρειας Αττικής, του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και της Ένωσης Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στις 10.15 π.μ στη Λέσχη Αξιωματικών και Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), οδό Ρηγίλλης 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα.

Συντονιστές της ημερίδας θα είναι, ο κ. Συρίγος Κωνσταντίνος, Καθηγητής & Διευθυντής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και η δημοσιογράφος Υγείας κ. Μάριον Κοντογιάννη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις θεραπείες, την χειρουργική αντιμετώπιση, την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου καθώς και την αφύπνιση και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της σωστής ενημέρωσης από τους εξειδικευμένους ιατρούς.

Την ημερίδα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ασθενείς και φροντιστές/στριες, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι θα μπορέσουν να συζητήσουν με τους ειδικούς.

Τον Νοέμβριο συμπληρώνονται 10 χρόνια  προσφοράς, αλληλεγγύης, εθελοντικού έργου προς τους ασθενείς με αυτή την Σπάνια Νόσο.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και το δελτίο τύπου της ημερίδας*.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]