Το να παραμένουμε δραστήριοι κάθε μέρα είναι απαραίτητο για την καλή μας υγεία. Η τακτική άσκηση είναι από τους καλύτερους τρόπους να ρυθμίζουμε τον μεταβολισμό, το βάρος, τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεσή μας. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε είναι να κάψουμε 100 θερμίδες μέσα στην ημέρα μας. Κάτι που είναι ιδιαίτερα εύκολο αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω ιδέες.

Πηγαίνουμε με τις σκάλες

Δέκα μόλις λεπτά ανεβοκατεβάσματος θα μας κάψει 100 θερμίδες και είναι μια πολύ καλή επιπλέον αερόβια άσκηση στην ημέρα μας. Το ανέβασμα σκαλοπατιών βοηθά επίσης στη διαμόρφωση των μυών στο κάτω μέρος του σώματος.

Δοκιμάστε γιόγκα

Αν θέλετε να χαλαρώσετε όσο καίτε θερμίδες, 30 λεπτά γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε και τους δύο στόχους. Επιπλέον, βοηθάτε στην αύξηση του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις σας, στη μείωση του στρες και μπορεί να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Μιλήστε στο τηλέφωνο εν κινήσει

Αν η ημέρα σας περιλαμβάνει αρκετή ώρα στο τηλέφωνο (είτε για δουλειά, είτε για επικοινωνία με κοντινά σας άτομα), είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτά τα τηλεφωνήματα όσο βρίσκεστε σε κίνηση. Αυτό θα προσθέσει αρκετή επιπλέον γυμναστική στην ημέρα σας – και όλη αυτή η έξτρα γυμναστική έρχεται και προστίθεται στη φυσική μας κατάσταση.

Κάντε ένα... όρθιο διάλειμμα

Καίτε περίπου 10 επιπλέον θερμίδες για κάθε 10 λεπτά που στέκεστε αντί να κάθεστε στο γραφείο. Συνεπώς, ένα σύντομο διάλειμμα που δεν θα είστε καθιστοί μπορεί να σας βοηθήσει. (Και, φυσικά, θα ήταν ακόμα καλύτερο αν σε αυτό το διάλειμμα κάνατε μια σύντομη βόλτα, για ακόμα περισσότερη κίνηση μέσα στην ημέρα).

Κάντε σχοινάκι

Μόλις 7 λεπτά μέτριας έντασης σχοινάκι είναι αρκετά για να κάψουμε 100 θερμίδες. Εκτός από τις θερμίδες, όμως, αυτή η άσκηση προσφέρει τεράστια οφέλη για την καρδιά, τα κάτω άκρα, όπως και την αίσθηση συντονισμού μας. Αν τα 7 λεπτά ακούγονται πολλά για αρχή, ʺχτίστεʺ την προπόνησή σας αργά και σταθερά.

Κάντε δουλειές του σπιτιού

Ναι, καίνε θερμίδες. Σκούπα, σφουγγάρισμα, το καθάρισμα των παραθύρων (εκπληκτική ευκαιρία για διατάσεις), όλα αυτά καίνε θερμίδες και διατηρούν τους μυς και τον μεταβολισμό σας ενεργούς. Και αν βάλετε μουσική για ένα-δυο διαλείμματα για χορό ανάμεσα στις δουλειές, θα κάψετε ακόμα περισσότερες.

Περπατήστε

Το περπάτημα είναι ο πιο απλός και προσιτός τρόπος για να κάψουμε θερμίδες και να κάνουμε αερόβια άσκηση. Και, σίγουρα, δεν καίει τόσες πολλές θερμίδες όσο το τρέξιμο, αλλά τα οφέλη του είναι και πάλι σημαντικά. Δοκιμάστε να κάνετε το περπάτημά σας σε περιοχές με πράσινο, όπως ένα πάρκο, για να κερδίσετε και μια τονωτική ένεση στη διάθεσή σας.

Βγείτε για τρέξιμο

10 λεπτά τρέξιμο σημαίνει 100 λιγότερες θερμίδες. Και ξανά, αν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε για αρχή να αντέξετε 10 λεπτά τρέξιμο, συνδυάστε το με περπάτημα, μειώστε τον χρόνο και την ένταση της προπόνησης και φτάστε μέχρι το σημείο που αισθάνεστε άνετα. Σιγά-σιγά, όσο θα χτίζονται οι αντοχές του σώματός σας, θα παρατηρήσετε ότι τα 10 λεπτά θα σάς φαίνονται παιχνίδι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο