Αν αισθάνεστε συχνά να κρυώνετε, ακόμα και όταν οι υπόλοιποι γύρω σας δεν το νιώθουν ή ακόμα και όταν δεν το δικαιολογεί η θερμοκρασία, υπάρχουν αρκετές πιθανές αιτίες. Η πιο γνωστή είναι ο υποθυρεοειδισμός, αλλά δεν είναι πάντα η απάντηση. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Θα μπορούσε να είναι αναιμία

Η αναιμία συμβαίνει όταν το σύστημά σας δεν μπορεί να παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αναιμίας. Η τάση για αυξημένη ευαισθησία στο κρύο είναι ένα κοινό σύμπτωμα για πολλούς από αυτούς. Άλλα συμπτώματα αναιμίας που θα εμφανίζατε:

Κούραση

Χλωμό παρουσιαστικό

Ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί

Θα μπορούσε να είναι υποθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στη βάση του λαιμού. Βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού, τις χημικές αντιδράσεις που συντηρούν το σώμα. Αν αυτός ο αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη ή αν το σώμα σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά αυτήν την ορμόνη, μπορεί να υπάρχει υποθυρεοειδισμός. Εκτός από το αίσθημα κρύου, άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν:

Αραίωση μαλλιών

Ξηροδερμία

Κούραση

Ακανόνιστες εμμηνορροϊκές περιόδους

Δυσκοιλιότητα

Αύξηση βάρους

Μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων

Αν αισθάνεστε κρύο στα χέρια και τα πόδια σας, μπορεί να έχετε μια διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων κατά την οποία η ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια σας είναι περιορισμένη. Τα προβλήματα αιμοφόρων αγγείων περιλαμβάνουν παθήσεις όπως:

Διαταραχές της πήξης του αίματος

Στένωση των αιμοφόρων αγγείων

Νόσος Raynaud (σπασμοί των αρτηριών που προκαλούν στένωση στα δάκτυλα)

Εκτός από την πιο έντονη αίσθηση του κρύου, άλλα συμπτώματα προβλημάτων των αιμοφόρων αγγείων περιλαμβάνουν:

*Λευκός ή μπλε χρωματισμός στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών

*Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια σας

*Απαλό και κρύο δέρμα

Μπορεί να είναι διαβήτης

Η νεφρική βλάβη που συμβαίνει ως αποτέλεσμα του διαβήτη είναι γνωστή ως διαβητική νεφροπάθεια. Ένα σύμπτωμα της διαβητικής νεφροπάθειας είναι να νιώθετε συχνά ότι κρυώνετε. Άλλα συμπτώματα της διαβητικής νεφροπάθειας περιλαμβάνουν:

*Ναυτία και εμετός

*Κνησμός

*Απώλεια όρεξης

*Δυσκολία στην αναπνοή

*Σύγχυση

*Πρήξιμο στο πρόσωπο, τα πόδια ή τα χέρια

Μπορεί να είναι ανορεξία

Τα άτομα με ανορεξία γίνονται επικίνδυνα αδύνατα εξαιτίας ακραίας ανησυχίας για την αύξηση του σωματικού τους βάρους. Το αίσθημα κρύου είναι ένα από τα συμπτώματα της ανορεξίας. Άλλα συμπτώματα:

*Είστε 15% ή περισσότερο κάτω από το τυπικό σωματικό βάρος για το ύψος σας

*Σκέφτεστε συνεχώς το βάρος σας

*Δεν είχατε περίοδο για τρεις μήνες ή περισσότερο

Τι πρέπει να κάνω αν κρυώνω συνέχεια;

Δεδομένου ότι το να νιώθετε κρύο όλη την ώρα μπορεί να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής ιατρικής κατάστασης, είναι σημαντικό να μην το αγνοήσετε. Αν νιώθετε συχνά πως κρυώνετε ακόμα και όταν βρίσκεστε σε ζεστό μέρος, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Η θεραπεία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αιτία. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποια διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων και καπνίζετε, η διακοπή του καπνίσματος πιθανότατα θα βοηθήσει πολύ στο πρόβλημα. Αν είναι πρόβλημα του θυρεοειδούς, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή για να ρυθμίσετε τον υποθυρεοειδισμό σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Δεν παρεμβαίνω για εξεύρεση κρεβατιού σε ΜΕΘ
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα χορηγηθούν τα φάρμακα υψηλού κόστους την περίοδο του Πάσχα [λίστα]
Ιδιώτες γιατροί και στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ [τροπολογία]