Με καρκίνο διαγνώστηκε η Κέιτ Μίνλετον, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε προσωπικό της βίντεο.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Ουαλίας αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» της θεραπείας.

Η ανακοίνωση, την οποία η πριγκίπισσα χαρακτήρισε «τεράστιο σοκ», ήρθε δύο μήνες μετά την προσωρινή απομάκρυνσή της από τη δημόσια ζωή, όταν το παλάτι του Κένσινγκτον είχε κάνει λόγο για χειρουργική επέμβαση που αφορά μη καρκινική κοιλιακή πάθηση.

«Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική», είπε η 42χρονη Κέιτ, η οποία είναι παντρεμένη με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η δήλωση της Κέιτ Μίντλετον, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ήθελα να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος.

Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ. Ο Ουίλιαμ κι εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαχειριστούμε ιδιωτικά, για χάρη της οικογένειάς μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου.

Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις, με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει. Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. στο μυαλό, στο σώμα και στη σκέψη μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε πως, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα, όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου.

Το έργο μου πάντα μου έφερνε βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι όλους όσων η ζωή έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Όλοι όσοι αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν είναι, μη χάνετε την πίστη ή την ελπίδα.

Δεν είστε μόνοι».

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο