Δεν θα κόβονται φάρμακα σε όσους καρκινοπαθείς τα χρειάζονται, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας.

Για τις αντιδράσεις σχετικά με προχθεσινές δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στο Action 24 πως η Ένωση των Ογκολόγων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται.

"Το ότι η Ένωση Ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια, δηλαδή να ελέγχεται αν καλώς γράφεται ή όχι ένα φάρμακο, σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί, ο yπουργός εν προκειμένω κόβει τα φάρμακα; Δεν κόβονται τα φάρμακα. Ό,τι πρέπει να γράφεται θα γράφεται και ό,τι πρέπει να δίνεται θα δίνεται. Άρα, σε κανέναν ασθενή που πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε", σημείωσε, για να διευκρινίσει:

"Το ότι, όμως, επισήμως η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στη συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται, αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα. Επαναλαμβάνω, όσο είμαι εγώ υπουργός Υγείας φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]