Αν θέλουμε να μειώσουμε ή να ελέγξουμε καλύτερα το βάρος μας, η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι σημαντική, μαζί με την τακτική άσκηση. Η κατανάλωση πιάτων με χαμηλότερες θερμίδες, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα είναι και χορταστικά. Αυτές είναι μερικές συνταγές που βρήκαμε οι οποίες θα μπορέσουν  να σας χορτάσουν (και για περισσότερες από μία μερίδες), αλλά χωρίς να σας φορτώσουν υπερβολικά.

Σούπα με φασόλια λευκά, κριθαράκι και ντομάτα

Υλικά για 3 μερίδες:

1 ½ λευκό κρεμμύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

9 φλιτζάνια κονσέρβα ντομάτα σε κύβους

12 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

4 ½ φλιτζάνια κριθαράκι

4 ½ φλιτζάνια φασόλιαλευκά, μουσκεμένα και βρασμένα από πριν

12 φλιτζάνια σπανάκι

½ φλιτζάνι διατροφική μαγιά

 

Εκτέλεση:

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους με τα υγρά τους, το ζωμό, το κριθαράκι, τα στραγγισμένα λευκά φασόλια και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσθέστε το σπανάκι, σκεπάστε και αφήστε το για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε διατροφική μαγιά και σερβίρετε.

Σαλάτα με γαρίδες, κινόα, καλαμπόκι και αβοκάντο

Υλικά για 4 μερίδες:

2 ⅔ φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι

1 καυτερή πιπεριά

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 αβοκάντο

350 γρ. προβρασμένες γαρίδες

2 φλιτζάνια βρασμένη και στραγγισμένη κινόα

1 ⅔ λάιμ

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

3 ½ κ.σ. φρέσκο ​​δυόσμο

 

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο. Βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπολ με τις γαρίδες και την κινόα.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί 4 κ.σ. χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και το πιπέρι καγιέν, και αλατοπιπερώστε. Περιχύστε με το ντρέσινγκ την σαλάτα και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

Ελαφριά σαλάτα κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες:

8 φλιτζάνια μαρούλι

2 αβοκάντο

1 κιλό στήθος κοτόπουλο στη σχάρα

2 φλιτζάνια ντοματίνια

4 αυγά βραστά

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Χοντροκόψτε το μαρούλι. Κόψτε το αβοκάντο και το κοτόπουλο. Κόψτε τα ντοματίνια και τα αυγά στα τέσσερα. Τοποθετήστε τα όλα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, τη μουστάρδα ντιζόν και το ελαιόλαδο καιαλατοπιπερώστε.Περιχύστε με το ντρέσινγκ την σαλάτα και σερβίρετε.

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κίτρινο κρεμμύδι

450 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα Sirloin

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Μαγειρικό σπρέι για το τηγάνι

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

6 φλιτζάνια σπανάκι

4 φλιτζάνια λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

 

Εκτέλεση:

Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.Καρυκεύστε την μπριζόλα με σκόνη σκόρδου και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψεκάστε μία φορά με μαγειρικό σπρέι. Όταν είναι πολύ ζεστό, προσθέστε την μπριζόλα και σοτάρετε για 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε για ακόμα 1 από την άλλη μεριά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάλτε το στη φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το σπανάκι και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Επιστρέψτε την μπριζόλα στο τηγάνι και ανακατέψτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μάξιμουμ μέχρι δύο ώρες χρήση smartphone την ημέρα (μελέτη)
Υποχώρηση των δεικτών της γρίπης πάνω από 30% σε μία εβδομάδα - ECDC: Πότε είχαμε κορύφωση
Σύγχρονες εξελίξεις για την Lp(a)