Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συνάντηση μεταξύ του τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ι. Τσίμαρη, βουλευτή Ιωαννίνων και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) με αντικείμενο τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Οδοντιατρική περίθαλψη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο., κ. Αθ. Δεβλιώτης, ο γενικός γραμματέας, κ. Δ. Κήττας, ο ταμίας, κ. Αν. Καλλιφατίδης και τα μέλη του Δ.Σ., κ. Ν. Δέδες, Ν. Μαρουφίδης  και Π. Μωραΐτης.

ΕΚ μέρους του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε και η αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Άννα Αντωνίου, οδοντίατρος και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς:

  • Η ανάγκη υλοποίησης οργανωμένων προληπτικών προγραμμάτων στοματικής υγείας για παιδιά, με έμφαση στην πρόληψη, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη παρέμβαση.
  • Η ψήφιση και θεσμική κατοχύρωση σύγχρονου δεοντολογικού κανονισμού για την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος.
  • Η ανάγκη νομοθέτησης σαφούς και διαφανούς πλαισίου κοστολόγησης των οδοντιατρικών πράξεων.
  • Η ενίσχυση της δημόσιας οδοντιατρικής φροντίδας και η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες στοματικής υγείας.
  • Η αναγνώριση της στοματικής υγείας ως αναπόσπαστου μέρους της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ι. Τσίμαρης τόνισε τη σημασία της στοματικής υγείας ως αναπόσπαστου μέρους της γενικής υγείας και εξέφρασε τη βούληση του/ κόμματος να εξετάσει συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών του κλάδου.

Από την πλευρά της Ε.Ο.Ο., ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, παρουσίασε τις τεκμηριωμένες προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος και υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς διαλόγου με την πολιτεία και τους θεσμικούς εκπροσώπους της.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με κοινή δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας και περαιτέρω επαφές στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μητσοτάκης: Επιστρέφονται δύο ενοίκια σε γιατρούς, νοσηλευτές που υπηρετούν στην επαρχία
Το ΜέΡΑ25 ζητά και προτείνει λύσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Σημαντική επιστημονική διάκριση για το πρόγραμμα ‘’Parent2Parent Support’’ της ΑμΚΕ Καρκινάκι