Με αφορμή αναφορές που αφορούν ανακοίνωση για οριστική διακοπή σε ορισμένες ινσουλίνες της Φαρμασέρβ-Λίλλυ (Humulin, Humalog, Abasaglar), η εταιρεία έδωσε τις ακόλουθες διευκρινήσεις, προς αποφυγή σύγχυσης και ανησυχίας.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά συγκεκριμένες μορφές σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες.
Οι ινσουλίνες της Φαρμασέρβ-Λίλλυ που είναι εγκεκριμένες, διατίθενται και χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα συνεχίζουν και κυκλοφορούν κανονικά.
Δεν υφίσταται θέμα διακοπής, ή επάρκειάς τους και οι ασθενείς μπορούν να τις προμηθεύονται κανονικά από τα φαρμακεία, όπως έκαναν μέχρι τώρα.
Η προαναφερόμενη ανακοίνωση δεν επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των θεραπευτικών επιλογών στη χώρας μας και δεν απαιτεί καμία αλλαγή στην αγωγή των ασθενών.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Θεμιστοκλέους στη Βουλή: Αύξηση 100% στον προϋπολογισμό του ΑΧΕΠΑ
Φρούτα με την περισσότερη και λιγότερη φρουκτόζη
Superfood τα σταφύλια: Ωφελούν και το δέρμα [μελέτη]