Μικρές μεταβολές στον αριθμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μεταξύ 2024 και 2025, καταγράφονται σε έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Παρατηρείται, ωστόσο, μικρή αύξηση στο ιατρικό προσωπικό και το λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές και μείωση στους νοσηλευτές.
Ο αριθμός των μονάδων αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού που απασχολείται στα Κέντρα Υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 3,1% το 2025 σε σχέση με το 2024, στο σύνολο της Χώρας.
Αύξηση παρατηρείται το 2025 σε σχέση με το 2024 στις Περιφέρειες Βόρειο Αιγαίο κατά 10,2% και Ήπειρος 6,7%, αντίστοιχα. Αντίθετα, το 2025 σε σχέση με το 2024 παρατηρήθηκε μείωση στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας κατά 2,9% και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά 1,6%.
Το νοσηλευτικό προσωπικό μειώθηκε το 2025 σε σχέση με το 2024 κατά 1,0% στο σύνολο της Χώρας. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στην Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, 6,5% και 5% αντίστοιχα.
Αντίθετα, αύξηση καταγράφηκε σε τέσσερις περιφέρειες, με τη σημαντικότερη αύξηση να παρατηρείται στην Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, κατά 6,1% και 4,6% αντίστοιχα.

Το προσωπικό λοιπών ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας παρουσίασε αύξηση το 2025 σε σχέση με το2024 κατά 2,8% στο σύνολο της Χώρας. Σημαντικότερη αύξηση παρατηρείται το 2025 σε σχέση με το 2024 στις Περιφέρειες της Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά 14,6% και 7,7%, αντίστοιχα.
Αντίθετα, μειώσεις παρατηρήθηκαν κυρίως στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτική Ελλάδα κατά 3,7% και 2,8%, αντίστοιχα.
Στα ιατρικά μηχανήματα που διαθέτουν τα Κέντρα Υγείας παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της Χώρας το 2025 σε σχέση με το 2024 κατά 1,9%.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Η ανοσοθεραπεία πιθανόν αποκαθιστά προσωρινά τη γονιμότητα σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση
ΕΟΦ: Πιλοτική εφαρμογή φύλλου οδηγιών χρήσης φαρμάκων σε ηλεκτρονική μορφή
Ανθρώπινο DNA χιλιάδων ετών εντοπίστηκε σε τοιχώματα σπηλαίων - Νέο παράθυρο στην προϊστορία