Οι σούπερ τροφές χτίζουν οστά, εμποδίζουν τις χρόνιες νόσους, βελτιώνουν την όραση και κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Γνωρίζετε ότι νέες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιούς βάρους;

Βρώμη

Είναι πλούσια σε ίνες. Επομένως, μια μερίδα σάς κρατά χορτάτους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μισό φλιτζάνι περιέχει 4.6 γρ. ανθεκτικού αμύλου, υγιεινού υδατάνθρακα που ενισχύει το μεταβολισμό και καίει λίπος.

Αβοκάντο

Το ολεϊκό οξύ, συστατικό στα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας σε κορεσμό. Αν τρώτε ένα τέταρτο ως μισό αβοκάντο θα δείτε την κοιλιά σας να αδυνατίζει. Περιέχει επίσης ίνες και πρωτεΐνες.

Σολομός

Η άλιπη πρωτεΐνη βοηθά στον κορεσμό χωρίς να προσθέτει λίπος. Ωστόσο, το 50% των γυναικών ηλικίας 18 έως 50 ετών δεν γνωρίζουν αν λαμβάνουν αρκετή ποσότητα από την αναγκαία θρεπτική ουσία.
Ο σολομός αποτελεί πιο άλιπη επιλογή σε σχέση με το κόκκινο κρέας και είναι γεμάτος μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Έρευνα του 2001 ανακάλυψε ότι άνθρωποι που ακολουθούσαν διατροφή με μονοακόρεστα έχασαν 4,5 κιλά.

Μπρόκολο

Είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες αλλά οι ίνες που περιέχει και οι 30 θερμίδες ανά μερίδα βοηθούν να προλάβετε και προβλήματα παχυσαρκίας.

Καστανό ρύζι

Είναι πιο φιλικό προς την καρδιά σε σχέση με το άσπρο ρύζι. Μισό φλιτζάνι περιέχει 1,7 γρ. ανθεκτικού αμύλου.

Επιπλέον χορταίνει, ενώ περιέχει λίγες θερμίδες. Έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες που ακολούθησαν διατροφή υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας αύξησαν το βάρος τους 3 φορές περισσότερο σε 6 χρόνια σε σχέση με γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας.

Αχλάδια

Μόλις ένα αχλάδι περιέχει το 15% της συνιστώμενης καθημερινής ποσότητας ινών. Έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες που κατανάλωναν 3 αχλάδια την ημέρα κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες και έχαναν περισσότερο βάρος σε σχέση με όσες δεν κατανάλωναν. Οι ίνες που σας χορταίνουν βρίσκονται στη φλούδα.

Γκρέιπφρουτ

Ακόμα και αν δεν αλλάξετε τίποτα στη διατροφή σας, η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι μισό κιλό την εβδομάδα.

Συστατικό του μπορεί να μειώσει την ινσουλίνη και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και επειδή αποτελείται κατά 90% τουλάχιστον από νερό, μπορεί να σας χορτάσει.

Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί είναι σούπερ τροφές, πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά που βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, βοηθούν στην απώλεια κιλών. Σε έρευνα, άνθρωποι που πρόσθεταν καθημερινά, αμύγδαλα σε διατροφή χαμηλών θερμίδων έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με ανθρώπους που αντί για αμύγδαλα πρόσθεταν κράκερς.

Πράσινο τσάι

Σας βοηθά να αισθάνεστε κορεσμό και να χάνετε βάρος. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ενισχύουν το κάψιμο λίπους και θερμίδων. Έρευνα ανακάλυψε ότι 5 φλιτζάνια την ημέρα βοηθούν να χάσετε διπλάσιο βάρος- το περισσότερο από τη μέση.

Μπανάνα

Μια ελαφρώς πράσινη, μεσαίου μεγέθους, μπανάνα, θα σας χορτάσει και θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας με 12,5 γρ. ανθεκτικού αμύλου.

Αυγά

Περιέχουν πρωτεΐνη που περιορίζει την όρεξη. Έρευνα ανακάλυψε ότι υπέρβαρες γυναίκες που κατανάλωναν αυγά στο πρωινό τους έχασαν διπλάσιο βάρος σε σχέση με γυναίκες που κατανάλωναν μπισκότα.

Σκούρα σοκολάτα

Λίγη σκούρα σοκολάτα πότε -πότε μπορεί να βοηθήσει στον κορεσμό, ώστε να φάτε λιγότερο στο επόμενο γεύμα.
Έρευνες έδειξαν ότι τα υγιεινά λιπαρά που περιέχει η σκούρα σοκολάτα αναζωογονούν το μεταβολισμό ώστε να καίτε λίπος και θερμίδες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της επιθυμίας για αλάτι ή για γλυκά.

Πορτοκάλια

Με μόνο 59 θερμίδες μπορεί να μην περιμένετε πολλά, αλλά καθώς περιέχουν ίνες βρίσκονται σε υψηλή θέση στη λίστα των 38 τροφίμων που προκαλούν κορεσμό, την οποία συνέταξαν Αυστραλοί ερευνητές.

Πατάτες

Έχουν πολλούς υδατάνθρακες αλλά χορταίνουν 3 φορές περισσότερο από μια φέτα άσπρο ψωμί. Είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, που βοηθά να κάψετε λίπος.

Φασόλια

Μισό φλιτζάνι φασόλια, περιέχει 4 γρ. ανθεκτικού αμύλου, υγιεινού υδατάνθρακα που ενισχύει το μεταβολισμό.

Γάλα χαμηλών λιπαρών

Οι πρωτεΐνες του γάλακτος βοηθούν στον κορεσμό. Η πρόσθεση ασβεστίου μπορεί επίσης να βοηθήσει. Σε έρευνα, γυναίκες έκαψαν περισσότερο λίπος και θερμίδες όταν προσλάμβαναν 1.000 έως 1.400 mg ασβεστίου την ημέρα.

Κινόα

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που καταπολεμούν την πείνα. Θα παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερο διάστημα με λιγότερες θερμίδες και θα πρώτε λιγότερο σε άλλα γεύματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]