Το διαλείπον σχέδιο διατροφής έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι βελτιώνει την μεταβολική υγεία, προκαλεί απώλεια βάρους και ίσως ακόμη και να επεκτείνει την αποτελεσματικότητά του. Δεν αποτελεί έκπληξη η αναγνώριση, και για αυτό έχουν σχεδιαστεί διάφορες μέθοδοι διαλειμματικής νηστείας. Εντούτοις, όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να ακούγονται πειστικά, αλλά το ποια θα ταιριάξουν καλύτερα θα εξαρτηθεί από το άτομο.

Νηστεία για 16 ώρες κάθε μέρα

Επίσης, γνωστή ως μέθοδος 16/8, περιλαμβάνει τη νηστεία κάθε μέρα για 14-16 ώρες και περιορίζει το καθημερινό "φαγητό" σε 8-10 ώρες. Ωστόσο, μέσα στο οκτάωρο αυτό, μπορείτε να χωρέσετε 2, 3 ή περισσότερα γεύματα. Στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος νηστείας μπορεί να είναι τόσο απλή, απλώς παρακάμπτοντας το πρωινό και με το να μην τρώτε τίποτα μετά το δείπνο. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες συγκρατιούνται μόνο 14-15 ώρες. Για τους ανθρώπους που λιμοκτονούν το πρωί και τους αρέσει να τρώνε πρωινό, τότε αυτή η μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη. Παρόλα αυτά, όσοι αποφεύγουν το πρωινό, στην πραγματικότητα τρώνε ενστικτωδώς με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να πιείτε καφέ, νερό και άλλα μη θερμιδικά ποτά κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της πείνας.

Νηστεία για 2 ημέρες την εβδομάδα

Επίσης γνωστή ως διατροφή 5: 2, περιλαμβάνει κανονική κατανάλωση τις 5 ημέρες της εβδομάδας. Στο μεταξύ, περιορίζει τις θερμίδες σε 500-600 σε οποιαδήποτε από τις δύο ημέρες της εβδομάδας. Συνιστάται στους άντρες να καταναλώνουν 600 θερμίδες, ενώ οι γυναίκες 500 θερμίδες, στις ημέρες νηστείας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μελέτες που να εξετάζουν την ίδια τη διατροφή 5: 2, αλλά υπάρχει πληθώρα μελετών σχετικά με τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας.

Φαγητό- Παύση- Φαγητό/ επανάληψη

Eat-Stop-Eat-repeat, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει μια νηστεία 24 ωρών, η οποία μπορεί να γίνει είτε μία είτε δύο φορές την εβδομάδα. Η νηστεία από το ένα δείπνο τη μια μέρα, στο επόμενο δείπνο, υπολογίζεται νηστεία ενός 24ωρου. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε από το μεσημεριανό έως το επόμενο μεσημεριανό ή από το πρωινό στο επόμενο πρωινό. Δεν επιτρέπονται στερεά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νηστείας, ενώ καφές, νερό και άλλα μη θερμιδικά ποτά επιτρέπονται. Το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία είναι ότι ένα πλήρες 24ωρο νηστείας μπορεί να φαίνεται δύσκολο σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, ξεκινώντας με 14-16 ώρες είναι μια χαρά.

Εναλλακτική ημέρα νηστείας

Η νηστεία κάθε δεύτερη μέρα λέγεται αλλιώς εναλλακτική ημέρα νηστείας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εκδόσεις αυτού του είδους. Κατά τη διάρκεια των ημερών νηστείας, μερικές από αυτές επιτρέπουν επίσης περίπου 500 θερμίδες. Με αυτή τη διαδικασία, θα πάτε για ύπνο πολύ πεινασμένος ορισμένες φορές την εβδομάδα, η οποία είναι πιθανώς μη βιώσιμη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η διατροφή μαχητών

Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων λαχανικών και ωμών φρούτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, και στη συνέχεια την κατανάλωση ενός εξαιρετικά μεγάλου γεύματος τη νύχτα. Ουσιαστικά, ο σκοπός είναι ''νηστέψτε ολόκληρη την ημέρα και και να φάτε αρκετά καλά κατά τη διάρκεια 4 ωρών το βράδυ''. Αυτή η δίαιτα περιλαμβάνει μια μορφή διαλειμματικής νηστείας. Δίνει επίσης προτεραιότητα σε επιλογές τροφίμων που είναι αρκετά παρόμοιες με μια δίαιτα paleo, η οποία αποτελείται από ολόκληρα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Παράκαμψη των γευμάτων όταν σας βολεύει

Μην ακολουθήσετε ένα δομημένο διαλείπον σχέδιο νηστείας για να επωφεληθείτε από τα υπέρ του. Αυτή είναι μια άλλη επιλογή, απλά να παρακάμψετε τα γεύματα από καιρό σε καιρό, κάθε φορά που είστε πολύ απασχολημένος για να μαγειρέψετε και να φάτε. Είναι μύθος ότι οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε κάθε λίγες ώρες, αλλιώς θα χάσουν μυς. Το ανθρώπινο σώμα μας είναι καλά εξοπλισμένο για να χειρίζεται μεγάλες περιόδους πείνας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο