Δεν είναι μυστικό πως η δουλειά ανοίγει την όρεξη. Ειδικά όταν νιώθουμε πιεσμένοι, και δεν έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε ένα πλήρες γεύμα. Και οι πιο κοινές – και γρήγορες – επιλογές μας είναι φορτωμένες με λιπαρά και ζάχαρη, που καταστρέφουν τη διατροφή μας. Αποφύγετε, λοιπόν, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη αυτών που αγοράζετε. Θυμηθείτε πως ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης είναι 4 γραμμάρια, οπότε υπολογίστε ανάλογα, διαβάζοντας προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων. Για να δούμε, όμως, και μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές για σνακ στο γραφείο.

Χούμους

Μερικές φέτες κόκκινης πιπεριάς βουτηγμένες σε χούμους αποτελούν μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά για όσους περνούν την μισή τους μέρα σκυμμένοι πάνω από έναν υπολογιστή, μιας και οι βιταμίνες C και Α που περιέχουν σε γενναιόδωρες ποσότητες είναι πολύ καλές για τα μάτια.

Απομεινάρια; Γιατί όχι;

Σας έχει μείνει λίγο κοτόπουλο από το χθεσινό δείπνο; Με λίγο μαρούλι, θα σας κρατήσει δυνατούς και λειτουργικούς μέσα στην μέρα σας, χωρίς να πέφτει η απόδοσή σας λόγω της πείνας.

Σέλερι

Υπάρχει ένας μύθος πως το σέλερι είναι από τα λεγόμενα φαγητά με… αρνητικές θερμίδες, μιας και ο οργανισμός μας ξοδεύει περισσότερες θερμίδες για να τα χωνέψει σε σχέση με αυτές που προσλαμβάνει από αυτά. Η αλήθεια είναι πως το σέλερι – που, όπως οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο – έχει θερμίδες, αλλά είναι τόσο χαμηλές (6 θερμίδες περίπου το στικ) που σε συνδυασμό με λίγο φυστικοβούτυρο ή τόνο, αποτελεί εκπληκτικό μεσημεριανό σνακ.

Η δύναμή σας

Ακολουθήστε το παράδειγμα του Ποπάυ και φτιάξτε μια σαλάτα με σπανάκι, και ολοκληρώστε τη με ένα σφιχτοβρασμένο αυγό. Κai αντί να πνίξετε την σαλάτα σας με ένα λιπαρό dressing, λίγος χυμός λεμονιού θα της δώσει ωραία γεύση. Βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Τι καλύτερο;

Ξηροί καρποί

Το να τσιμπολογούμε λίγους ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ καλό και πολύ υγιεινό – αρκεί, όπως είναι λογικό, να μην το παρακάνουμε. Οι ξηροί καρποί είναι εκπληκτική πηγή καλών και πολύτιμων λιπαρών, καθώς και βιταμίνης Ε. Ακόμα πιο ωραία εναλλακτική; Ρίξτε μερικούς ξηρούς καρπούς μέσα σε γιαούρτι χωρίς λιπαρά και απολαύστε ένα άκρως υγιεινό σνακ.

Μην σνομπάρετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Μερικά έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα στα σούπερ μάρκετ είναι όντως υγιεινά και καθόλου φορτωμένα με περιττά λιπαρά. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες τους και επιλέξτε ανάλογα.

Cottage cheese

Το cottage cheese είναι αρκετά χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Απλωμένο πάνω σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, αποτελεί μια πολύ υγιεινή πρόταση για γρήγορο μεσημεριανό στο γραφείο.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα
Ροδόχρους ακμή: Συμβουλές για τη διαχείριση εξάρσεων