Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι (2 κεσέδες του μισού κιλού ή 1 κιλό στραγγιστό)
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • άνυθο ή δυόσμο
  • λίγο αλάτι

Προετοιμασία
Έχουμε πάρει ένα τουλπάνι (τσαντίλα) μέσα στην οποία αδειάζουμε το γιαούρτι, την δένουμε και την κρεμάμε στο νεροχύτη για να στραγγίσει το γιαούρτι μας, περίπου ½ ώρα.

Αξίζει να το κάνετε γιατί αυτό το στραγγιστό γιαούρτι είναι πολύ νοστιμότερο από το έτοιμο.

Αδειάζουμε το γιαούρτι σε μπωλ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε στο ψυγείο.