Τα δραστήρια παιδιά χρειάζεται να ενυδατώνονται με γάλα. Είναι περισσότερο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της αφυδάτωσης από ένα αθλητικό ποτό, δηλώνουν ερευνητές του πανεπιστημίου McMaster.

Ο ερευνητής Brian Timmons, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το ζεστό καλοκαιρινό καιρό. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά αφυδατώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και είναι σημαντικό να λαμβάνουν αρκετά υγρά, ιδιαίτερα πριν το δεύτερο γύρο.

Το γάλα είναι καλύτερο από το αθλητικό ποτό ή το νερό, επειδή είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, υδατανθράκων, ασβεστίου και ηλεκτρολυτών.

Πρόσθεσε ότι το γάλα αντικαθιστά το νάτριο που χάνεται με την εφίδρωση και βοηθά τον οργανισμό να διατηρεί καλύτερα τα υγρά.

Επίσης, το γάλα παρέχει πρωτεΐνες που χρειάζονται για τη μυϊκή ανάπτυξη των παιδιών, που δεν βρίσκονται σε άλλα ροφήματα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά 10 ετών, αφορούσε άσκηση σε κλιματιζόμενο δωμάτιο, χορήγηση ροφήματος και μέτρηση για ενυδάτωση.

Ο Καθηγητής Timmons, της ιατρικής σχολής Michael G. DeGroote, δήλωσε ότι τα δραστήρια παιδιά και ενήλικες συνήθως δεν πίνουν αρκετά για να παραμείνουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της άσκησης, επομένως έχουν ένα ‘μειονέκτημα ενυδάτωσης’ όταν αρχίζουν τον επόμενο κύκλο άσκησης.

Δήλωσε ότι αφυδάτωση 1% μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης μέχρι 15% , με αυξημένο παλμό και λιγότερες δυνάμεις για συνέχεια. Η αφυδάτωση οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο πάθησης σχετιζόμενης με τη ζέστη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας