Νέα έρευνα αναφέρει ότι το κόκκινο κρασί μπορεί ενδεχομένως να μην είναι ωφέλιμο για τις εγκύους, καθώς το υγιεινό συστατικό που περιέχει μπορεί ενδεχομένως να βλάψει το πάγκρεας του εμβρύου.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κρασί περιέχει ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη, που παρέχει προστασία έναντι της παχυσαρκίας, αλλά τώρα φάνηκε ότι μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη στο πάγκρεας του εμβρύου.

Ο ερευνητής, Dr Kevin Grove, παρατήρησε επιπλοκές στην υγεία και τη ροή του αίματος μέσω του πλακούντα σε 2 ομάδες θηλυκών πιθήκων. Η μια ομάδα έλαβε συμπληρώματα ρεσβερατρόλης κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ η άλλη δεν έλαβε.

Νωρίτερα θεωρούνταν ότι οι έγκυες μπορούσαν να πίνουν ένα μικρό ποτήρι κρασί την ημέρα χωρίς να βλάπτουν την ανάπτυξη του μωρού τους και η ρεσβερατρόλη, που περιέχεται σε ορισμένα φρούτα, τη σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς και το κόκκινο κρασί, θεωρείται ότι βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των οστών.

Ωστόσο, η έρευνα ανακάλυψε ότι υπήρχαν επιβεβαιωμένες ενδείξεις παγκρεατικών ανωμαλιών στα έμβρυα των οποίων οι μητέρες έλαβαν ρεσβερατρόλη.

Ο Dr Grove, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά, καθώς οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές σχετικά με αυτά που καταναλώνουν όταν είναι έγκυες και ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα όπως η ρεσβερατρόλη χωρίς να ρωτούν τον γιατρό τους.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Federation of American Societies for Experimental Biology.’’

 

Πηγές:
'’Federation of American Societies for Experimental Biology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]