Νέα έρευνα έδειξε γιατί το ξύσιμο μπορεί να σας κάνει να έχετε περισσότερη φαγούρα.

‘Ερευνα σε ποντικούς ανακάλυψε ότι κύκλοι κνησμού είναι όλο και πιο δύσκολο να σπάσουν λόγω της απελευθέρωσης σεροτονίνης στο σύστημα.
Η έρευνα δείχνει ότι το μπλοκάρισμα ορισμένων υποδοχέων σεροτονίνης στη σπονδυλική στήλη θα μπορούσε να μειώσει τη χρόνια φαγούρα.
Οι δερματολόγοι δήλωσαν ότι η έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει προς αποτελεσματικό έλεγχο του κνησμού.

'Ενας από τους σκοπούς του ξυσίματος είναι η παραγωγή πόνου. Αυτό διαταράσσει τη φαγούρα κάνοντας τα νεύρα να φέρουν σινιάλα πόνου αντί για σινιάλα φαγούρας.

Ο πόνος προκαλεί την έκκριση της σεροτονίνης για τον έλεγχό του. Ωστόσο η σεροτονίνη στη συνέχεια ενεργοποιεί τα νευρικά κύτταρα στη σπονδυλική στήλη που ελέγχουν την ένταση του κνησμού όταν φτάσει στη σπονδυλική στήλη, σύμφωνα με τον καθηγητή Zhou-Feng Chen, του Washington University's Center for the Study of Itch.

Ο καθηγητής Chen δήλωσε ότι στους ποντικούς υπάρχει φαύλος κύκλος κνησμού και του ξυσίματος. Αν μειωθεί η σεροτονίνη μειώνεται η ένταση του κνησμού.

Ο καθηγητής Chen δήλωσε ότι δεν είναι εφικτό να μπλοκάρουμε την απελευθέρωση της σεροτονίνης επειδή αυτό θα μπορούσε να έχει ευρείες συνέπειες. Η σεροτονίνη εμπλέκεται στην ανάπτυξη, τη γήρανση, το μεταβολισμό των οστών και τη ρύθμιση της διάθεσης.

Η έρευνα έδειξε ότι ένας από τους πιο υποσχόμενους τρόπους ελέγχου της χρόνιας φαγούρας είναι η διαταραχή μεταξύ της σεροτονίνης και των κυττάρων που μεταφέρουν τα σινιάλα φαγούρας στον εγκέφαλο.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο