Το κλειδί για την απώλεια βάρους σε συνάρτηση με την αύξηση της μυϊκής μάζας πάντα φαινόταν ουτοπικό, αλλά τώρα νέα έρευνα ανακάλυψε τον καλύτερο τρόπο για να επιτευχθεί ο στόχος.

Επιστήμονες του McMaster University αποκάλυψαν ότι η ''εξαντλητική'' διατροφή με χαμηλές θερμίδες και πολλές πρωτεΐνες σε συνδυασμό με άσκηση για 6 ημέρες την εβδομάδα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη διατροφή έχασαν περισσότερο βάρος και διατήρησαν περισσότερους μυς σε σχέση με όσους ακολούθησαν διατροφή με χαμηλές πρωτεΐνες.

Ο ερευνητής Stuart Phillips, δήλωσε ότι οι ερευνητές ανέμεναν τη διατήρηση των μυών αλλά ότι εξεπλάγησαν από την ποσότητα της επιπλέον απώλειας λίπους στην ομάδα που κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η ομάδα υψηλής πρωτεΐνης έχασε περίπου 5 κιλά, ενώ η ομάδα της χαμηλής πρωτεΐνης 4.
Όλοι οι συμμετέχοντες που έκαναν απαιτητική άσκηση, 6 φορές την εβδομάδα, έγιναν πιο δυνατοί και απέκτησαν γενικά καλύτερη φόρμα.

Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η συγκεκριμένη δίαιτα δεν είναι για όλους.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να πραγματοποιήσει νέα έρευνα σε γυναίκες και να διερευνήσει διαφορετική προσέγγιση που, όπως λέει, θα είναι λίγο πιο εύκολη και καλύτερα ανεκτή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

 

Πηγές:
American Journal of Clinical Nutrition.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας