Παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιζήσουν από καρδιακή προσβολή και να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο πιο γρήγορα σε σχέση με ανύπαντρους, αναφέρει νέα βρετανική έρευνα.

Ο ερευνητής Dr. Nicholas Gollop, του University of East Anglia, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αποτελούν αιτία ανησυχίας για ανύπαντρους που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ο Gollop πρόσθεσε ότι θα πρέπει να θυμάται η ιατρική κοινότητα τη σημασία του να λαμβάνεται υπόψη η στήριξη που θα λάβει τέτοιος ασθενής όταν πάρει εξιτήριο.

Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 25.000 ασθενών με καρδιακή προβολή στη Βρετανία. Ανακάλυψαν ότι παντρεμένοι άνθρωποι είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες θνησιμότητας σε σχέση με ανύπαντρους.

Η ανάλυση έδειξε επίσης ότι παντρεμένοι επιζώντες από καρδιακή προσβολή περνούσαν κατά μέσον όρο 2 λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο σε σχέση με τους ανύπαντρους.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα στηρίζουν τη σημασία της σωματικής και συναισθηματικής στήριξης μετά από καρδιακή προβολή.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η στήριξη που προσφέρει ο/ η σύζυγος μπορεί να έχει ωφέλιμη επίδραση σε επιζώντες από καρδιακή προσβολή, ενδεχομένως συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίησή της επίπτωσης της πάθησης, δήλωσε ο Dr. Mike Knapton, του British Heart Foundation.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της British Cardiovascular Society στο Μάντσεστερ.

 

Πηγές:
British Cardiovascular Society.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]