Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση του βραδινού γεύματος πολύ νωρίς ή ακόμα και η παράλειψή του μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Έρευνα σχετικά με την κατανάλωση τροφών νωρίς την ημέρα, ανακάλυψε ότι στρατηγική χρονικής κατανομής των γευμάτων μειώνει διακυμάνσεις της πείνας και αλλάζει την εικόνα καύσης λιπαρών και υδατανθράκων, που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η Courtney Peterson, του Pennington Biomedical Research Centre στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το να τρώει κάποιος σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με αυτό που συνηθίζουν οι άνθρωποι ενδεχομένως βοηθά στην απώλεια βάρους.
Η Peterson ανακάλυψε ότι η κατανάλωση φαγητού μεταξύ 8.00 πμ και 2.00 μμ ακολουθούμενη από 18ρη νηστεία καθημερινά διατηρούσε περισσότερο τα επίπεδα όρεξης ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με την κατανάλωση μεταξύ 8:00 πμ και 8:00 μμ.

Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το να τρώει κάποιος πολύ νωρίς το βραδινό του γεύμα ή ακόμα και να το παραλείπει ενδεχομένως έχει οφέλη όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Ο οργανισμός έχει εσωτερικό ρολόι και πολλά στοιχεία του μεταβολισμού είναι στην επιθυμητή λειτουργία το πρωί.
Επομένως, το να τρώει κάποιος σε ευθυγράμμιση με το βιολογικό ρολόι τρώγοντας νωρίτερα, μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία και η νέα έρευνα δείχνει ότι αυτό ισχύει και για τον μεταβολισμό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν και η συγκεκριμένη τακτική δεν επηρέαζε το πόσες θερμίδες έκαιγαν οι συμμετέχοντες, μείωσε τις καθημερινές ‘’επιθέσεις πείνας’’ και αύξησε την καύση λίπους για αρκετές ώρες τη νύχτα.

Επίσης βελτίωσε τη μεταβολική ευλυγισία, την ικανότητα του οργανισμού να αλλάζει από την καύση υδατανθράκων στην καύση λιπαρών.

Είναι ακόμα άγνωστο αν η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθά στην απώλεια βάρους ή βελτιώνει άλλες πτυχές υγείας.

 

Πηγές:
The Obesity Society Annual Meeting.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα