Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης είναι γνωστό ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία της καρδιάς και να γίνουν αιτία διαφόρων νόσων.

Επομένως, το προφανές για κάποιον είναι να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης του.

Ωστόσο, έρευνα ανακάλυψε ότι η μείωση της χοληστερόλης στο ίδιο επίπεδο με αυτό ενός νεογέννητου μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του κινδύνου καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή μοιραίας καρδιακής νόσου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες κάποιας από τις παραπάνω νόσου σχεδόν κατά το ένα τρίτο.

Η έρευνα αναφέρει ότι η μείωση της χοληστερόλης σε όσο χαμηλότερα επίπεδα είναι εφικτό, είναι ασφαλής και πιο ωφέλιμη σε σχέση με τα τρέχοντα φυσιολογικά επίπεδα (100 mg/dL ή χαμηλότερα), που επιτυγχάνονται με τη χρήση στατινών.

Ο ερευνητής Kausik Ray, του Imperial College London, δήλωσε ότι ειδικοί δεν είναι σίγουροι αν τα πολύ χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης είναι επιβλαβή ή ωφέλιμα. Η νέα έρευνα υποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι ασφαλή αλλά ότι μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυτά τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης επιτυγχάνονται στην ενήλικο ζωή μέσω φαρμάκων και αλλαγών του τρόπου ζωής, όπως υγιεινή διατροφή και άσκηση, δήλωσαν οι ερευνητές.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, η ομάδα ανέλυσε στοιχεία 10 δοκιμών σε 5.000 ασθενείς που διαγνώστηκαν με υψηλή χοληστερόλη.

 

Πηγές:
Circulation.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα