Από τις 5 Οκτωβρίου, γιατροί στο Shetland της Σκοτίας έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τη φύση στους ασθενείς τους. Εκτιμάται ότι είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του στη Βρετανία και στοχεύει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευτυχίας, σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη, ψυχική νόσο, στρες, καρδιοπάθεια κ.α.

Οι ενδείξεις του οφέλους της φύσης στη σωματική και ψυχική υγεία είναι πολλές. Αν περνά κάποιος 90 λεπτά της μέρας του έξω, στο δάσος, περιορίζει τη δραστηριότητα σε περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την κατάθλιψη. Ο χρόνος που περνά στη φύση δεν μειώνει μόνο την αρτηριακή πίεση, το άγχος και αυξάνει την ευτυχία, αλλά μειώνει την επιθετικότητα, συμπτώματα  ΔΕΠΥ, βελτιώνει τον έλεγχο του πόνου, το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα που ακόμα δεν γνωρίζουμε αλλά αποκαλύπτονται από έρευνες που γίνονται.

Μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιος που ενθαρρύνεται να περνά περισσότερο χρόνο στη φύση από τον γιατρό του θα αισθάνεται καλύτερα.

Καθώς επανασυνδέεται με τη φύση, θα επανασυνδεθεί με τη γλώσσα της, η οποία συχνά είναι συγκεκριμένη για το κάθε τοπίο και φέρει μια ήσυχη μνήμη την οποία αξίζει να ανακαλούμε καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει ανάπτυξη, αστικοποίηση και κλιματική αλλαγή.

Υπάρχει ολόκληρο φυλλάδιο που συνοδεύει το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διασκεδαστικές προτάσεις.  Για παράδειγμα, τον Μάρτιο μπορείτε να κάνετε τέχνη στην αμμουδιά από φυσικά υλικά ή να ‘’δανειστείτε’’ ένα σκύλο και να τον βγάλετε βόλτα. Τον Απρίλιο μπορείτε να αγγίξετε τη θάλασσα, ενώ τον Μάιο μπορείτε να βυθίσετε το πρόσωπό σας στο γρασίδι.

Τον Ιούλιο μπορείτε να επιλέξετε 2 διαφορετικά είδη γρασιδιού και να τα παρατηρήσετε, τον Σεπτέμβριο μπορείτε να καθαρίσετε την ακτή και να ετοιμάσετε γεύμα έξω, τον Οκτώβριο μπορείτε να εκτιμήσετε ένα σύννεφο, ή να μιλήσετε σε ένα πόνυ τον Νοέμβριοι, και να  ταΐσετε τα πουλιά στον κήπο σας τον Δεκέμβριο. Όλα αυτά…με συνταγή γιατρού!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;