Άνθρωποι που πάσχουν από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος μπορεί ενδεχομένως να ωφελούνται από τακτική άσκηση και αντικατάσταση ροφημάτων με πολλές θερμίδες με ροφήματα χωρίς καφεΐνη, πράσινο τσάι διαίτης, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συνδυασμός εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού και άσκησης μείωσε την ένταση της νόσου που συνδεόταν με την παχυσαρκία κατά 75% σε ποντικούς στους οποίους χορηγήθηκε διατροφή με πολλά λιπαρά.

Αν και δεν δοκιμάστηκε σε ανθρώπους τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πιθανή στρατηγική υγείας.

Ο Joshua Lambert, του The Pennsylvania State University, δήλωσε ότι ο συνδυασμός των 2 θα μπορούσε να έχει οφέλη στην υγεία των ανθρώπων αλλά ακόμα δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία.

Στην έρευνα, ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή υψηλή σε λιπαρά για 16 εβδομάδες, κατανάλωναν πράσινο τσάι και έκαναν τακτικά άσκηση παρατηρήθηκε πως είχαν το ένα τέταρτο των αποθεμάτων λιπιδίων στο ήπαρ τους σε σύγκριση με αυτά που παρατηρήθηκαν στο ήπαρ ποντικών της ομάδας ελέγχου.

Ποντικοί που αντιμετωπίστηκαν με εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού μόνο ή μόνο με άσκηση είχαν περίπου το ήμισυ του λίπους της ομάδας ελέγχου.

Εκτός από την ανάλυση ηπατικών ιστών ποντικών, οι ερευνητές μέτρησαν επίσης το περιεχόμενο πρωτεΐνης και λιπιδίων στα κόπρανα.

Ανακάλυψαν ότι ποντικοί που αντιμετωπίστηκαν με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και ασκούνταν είχαν υψηλότερο επίπεδα λιπιδίων και πρωτεϊνών στα κόπρανα.

Η έρευνα έδειξε ότι ποντικοί που κατανάλωσαν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και ασκούνταν επεξεργάζονταν τις θρεπτικές ουσίες διαφορετικά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Nutritional Biochemistry.

Πηγές:
Nutritional Biochemistry.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλαβερή επίδραση της θερμικής καταπόνησης σε ζωτικά όργανα [μελέτη]
Τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Ποια δραστηριότητα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία φοιτητών [μελέτη]