Λίγη ώρα έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πέμπτου εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης με κοροναϊό, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν επιπλέον δύο κρούσματα, συνολικά δηλαδή τρία νέα κρούσματα για απόψε. 

Το ένα αφορά Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το άλλο αφορά Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ιστορικό

Το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην Ελλάδα ανακοινώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου και αφορούσε μία 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το δεύτερο κρούσμα ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα. Ήταν το 10χρονο παιδί της γυναίκας και νοσηλεύεται, επίσης, σε καλή κατάσταση.

Την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε και το τρίτο περιστατικό, το οποίο αφορούσε μία 40χρονη από την Αθήνα, η οποία νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Το τέταρτο κρούσμα ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα και αφορούσε μία 36χρονη από την Αθήνα, ενώ το πέμπτο κρούσμα ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού