Σε απόγνωση οδηγούνται οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, καθώς - κάθε φορά που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία - καλούνται να πληρώσουν για τεστ κορωνοϊού.

Το θέμα αναδεικνύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος καλεί την Πολιτεία να αναλάβει το κόστος της εξέτασης. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Πληθαίνουν στο κέντρο επικοινωνίας μας οι διαμαρτυρίες των ασθενών πού υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, γιατί τους αναγκάζουν να πληρώνουν το τεστ για τον κορωνοϊό κάθε φορά πριν υποβληθούν στη θεραπεία τους, στην οποία συνήθως υποβάλλονται κατά τη διάρκεια πολλών μηνών 6 έως 8 φορές.

Πολλοί από αυτούς, πραγματικά, δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους.

Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο Υγείας να φροντίσει για τη δωρεά εκτέλεση του τεστ στους ογκολογικούς ασθενείς υπό χημειοθεραπεία".

Αυτοί οι άνθρωποι - τονίζει ο κ. Φιλόπουλος - δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντίθετα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τους δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους.

"Το ίδιο ευχόμαστε να κάνει άμεσα και το Κράτος μας, εναρμονιζόμενο στη βούληση των πολιτών του", τονίζει ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;